Dacă prietenii tăi sunt pasionați ai mâncărurilor picante, atunci poți organiza o cină specială pentru ei, pregătind câteva preparate absolut delicioase, care pot fi servite alături de un vin aromat. Asigură-te că ai în bucătărie piper, boia de ardei iute și chili, și pregătește-ți șorțul pentru a te apuca de gătit. Iată trei rețete de mâncăruri picante care îi vor cuceri pe invitații tăi!
Aripioare picante
Dacă vrei să pregătești o cină rapidă și delicioasă, poți prepara aripioare picante la cuptor. Acestea se prepară ușor și sunt un adevărat deliciu, mai ales pentru cei care preferă gustul picant și aromele intense.
Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui
- 1 linguriță de paprika dulce
- ½ linguriță de fulgi de chili
- ½ linguriță de piper negru măcinat
- 2 linguri de miere de albine
- Muștar dulce
- Oțet balsamic
- Usturoi
- Sare
Cum prepari aripioarele picante
Pentru început ar fi bine să speli aripioarele și să le cureți bine, mai ales dacă există urme de pene. Apoi, poți îndepărta vârful aripilor, pentru că această bucată conține doar piele și os, ocupând loc în plus în tavă.
Asigură-te că ai pregătite toate condimentele, în cantitățile corecte, înainte de a începe să pregătești carnea. Pentru un plus de savoare, poți folosi uneori și nucșoară sau ghimbir, dar și ierburi aromatice, cum ar fi rozmarinul.
Pune aripioarele de pui într-un castron și stropește-le cu puțin ulei, amestecându-le bine. Condimentele se amestecă separat, împreună cu sarea, iar apoi se presară peste aripioare. După ce acestea au fost acoperite uniform cu condimentele, se pun într-un castron, se acoperă cu o folie, și se lasă la temperatura camerei timp de jumătate de oră.
Între timp poți să pregătești glazura, amestecând într-un ibric sau într-o crăticioară, mierea de albine cu oțetul balsamic și puțin ulei. Se adaugă apoi și o linguriță de muștar și un cățel de usturoi pisat. După ce ai amestecat toate ingredientele, poți pune ibricul pe aragaz, la foc iute, până când dă în clocot. În acel moment, poți opri focul și poți lăsa glazura să se răcească.
Cele mai citite articole
Aripioarele se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pun la copt, în cuptorul preîncins la 200°C, ventilat. După 20 de minute, aripioarele se întorc și se lasă la copt încă 20 de minute. Apoi, le vei unge cu glazura obținută și le vei mai lăsa la cuptor pentru încă un sfert de oră, cât să se caramelizeze cât mai bine. La final, acestea se pot servi cu o salată de crudități, cu cartofi sau orez.
Piept de pui cu dulceață picantă
Dulceața de ardei iute poate oferi o adevărată savoare mâncării, așa că dacă vrei să prepari ceva cu totul special pentru cei dragi, poți folosi acest ingredient aromat mai des în bucătărie. O friptură de pui cu dulceață de ardei iute ar fi un deliciu pentru o masă în familie!
Ingrediente
- 2 bucăți de piept de pui
- 250g rosii cherry
- ulei de măsline
- 1 linguriță de oregano
- Sare
- Piper
- Dulceață de ardei iute
Cum se prepară
Pentru această rețetă, pieptul de pui se taie în fâșii potrivite, care se ung bine cu ulei de măsline și cu dulceață de ardei iute, iar apoi se așază într-o tavă de cuptor. Pe deasupra lor se presară oregano și sare, iar apoi tava se acoperă cu o folie de aluminiu, și se lasă la cuptor pentru 10 minute, la o temperatură de 200°C. După cele 10 minute, tava se scoate din cuptor și se adaugă peste pui și roșiile cherry, iar carnea se lasă la cuptor pentru încă 25 de minute.
Melci picanți cu șuncă și ardei
Vrei să pregătești un aperitiv delicios pentru o masă cu prietenii? Melcii picanți cu șuncă și ardei sunt simplu de pregătit și vor fi, cu siguranță, pe placul tuturor.
Ingrediente
- 4-5 felii de șuncă de porc sau bacon
- 100 g de brânză ricotta
- 1 pachet de aluat pentru foietaj
- ½ linguriță de boia de ardei iute
- 1/2 linguriță de piper
- 2 lingurițe de parmezan ras
- Pătrunjel tocat
- 1 ardei roșu
- Ulei de floarea soarelui
- Sare
- Piper
Cum se prepară
Poți începe cu ardeii, care se spală, se curăță de semințe și se taie în cubulețe mărunte. Într-o tigaie cu ulei încins, ardeiul se călește câteva minute. Apoi, ardeiul prăjit se amestecă într-un castron cu brânza ricotta, parmezanul, cubulețele de șuncă și pătrunjelul tocat mărunt. Totul se condimentează cu sare, piper și boia de ardei.
Următorul pas este întinderea aluatului. Acesta se unge cu compoziția obținută, însă marginile rămân libere. Întregul aluat se rulează apoi pe lungime, iar marginile se lipesc. Ruloul obținut se taie în felii subțiri, cu o lățime de 2 cm, iar fiecare melc se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Totul se lasă la cuptor timp de 20 de minute, până când melcii se rumenesc.
Dacă te pasionează mâncărurile picante și te afli în căutarea unor noi rețete, poți încerca oricând preparatele pe care ți le-am recomandat, folosind cele mai aromate condimente.