Decizia închirierii unor spaţii industrialenu este tocmai cea mai simplă ce poate fi luată de către reprezentanţii companiilor. Halele industriale pot fi folosite atât pentru producţie, cât şi pentru depozitare, iar diferenţa dintre cele două tipuri de construcţii industriale este mai mult decât evidentă.
Ce sunt halele industriale şi pentru ce sunt folosite?
Halele industriale reprezintă construcţii industriale ridicate pe un singur nivel cu rolul de a delimita spaţii întinse, care sunt mărginite de pereţi laterali şi de acoperiş şi compartimentate în aşa fel încât să asigure utilizatorilor maxim de confort, precum şi gestionarea corectă a activităţii întreprinse.
Halele industriale pot fi folosite atât pentru depozitarea materialelor, echipamentelor sau produselor finite, cât şi pentru producţie. Halele industriale folosite pentru producţie sunt mult mai mari şi mai bine dotate decât cele de depozitare.
Aspecte demne de luat în considerare pentru închirierea unei hale industriale
Atunci când antreprenorii se gândesc la spaţii industriale de închiriat în Bucureşti, au în minte locul în care se desfăşoară procesul de producţie, dar sunt mai multe aspecte şi detalii despre aceste locaţii. În interiorul unei hale industriale există stâlpi de delimitare, fie că interiorul este împărţit pe mai multe zone sau este lăsat liber.
De regulă, halele industriale pentru producţie sunt împărţite pe mai multe zone, iar construcţiile pot fi folosite de către antreprenorii care administrează afaceri al căror domeniu de activitat este reprezentat de reprezentarea produselor finite. Halele industriale pot fi folosite atât ca şi depozit, hangar sau garaj, ceea ce înseamnă că poate avea mai multe întrebuinţări.
· Materialul din care sunt fabricate halele de producţie
Halele industriale din beton folosite pentru producţie avantajează clienţii din mai multe puncte de vedere, acestea fiind foarte rezistente în timp şi oferind condiţii bune de lucru. Ceea ce înseamnă că materialul din care sunt confecţionate halele industriale contează foarte mult. Betonul asigura răcoare pe timp de vară şi căldură pe timp de iarnă, mai ales dacă este foarte bine izolat, în timp ce metalul, deşi este mult mai ieftin, este mult mai călduros pe timpul verii şi răcoros iarna.
· Dotările halelor de producţie
În altă ordine de idei, pentru a alege în mod corect o hală de producţie, contează foarte mult dotările acesteia. Pe site-ul unei companii de specialitate în închirieri imobiliare industriale, fiecare anunţ conţine informaţii referitoare la data finalizării lucrării, suprafaţă, dotări, clasă în care este încadrată hala de producţie, dacă beneficiază sau nu de un sistem de încălzire sau de sprinklere, dacă dispune de spaţiu pentru birouri, de servicii de pază şi de supraveghere video, iar lista poate continua.
Concluzii
Halele de producţie industriale sunt foarte căutate în rândul antreprenorilor care au nevoie de un spaţiu dedicat procesului de producţie al companiei pe care o administrează. Halele de producţie se aleg în funcţie de mai multe criterii, chiar dacă sunt populare. Este important ca potenţialii chiriaşi să examineze şi să pună în balanţă avantajele şi dezavantajele în ceea ce priveşte opţiunea pe care o au la dispoziţie sau opţiunile de pe site, de la design şi construcţie, până la costurile de închiriere şi întreţinere, de la mobilitate şi până la posibilitatea prelungirii contractelor.