Dinții lipsă afectează zâmbetul, masticația și vorbirea. Complicațiile nu se termină aici, lipsa dinților afectând, în timp, structura osului, dar și poziția dinților învecinați. Ai spații goale date de lipsa dinților? Află din lectura acestui articol care sunt cele mai rapide intervenții stomatologice pentru a da o nouă șansă zâmbetului tău.
Poate că dintele lipsă se află într-o zonă greu observabilă în timpul vorbirii. Prin urmare, te gândești să amâni tratamentul stomatologic. Amânarea restructurării danturii are efecte nocive asupra sănătății și funcționalității danturii, precum:
- deplasarea dinților învecinați pentru a acoperi spațiul gol;
- malocluzia (mușcătura incorectă);
- pierderea masei osoase adiacente dintelui lipsă.
Implanturile dentare
Implanturile dentare reprezintă o soluție optimă de înlocuire a unuia sau a mai multor dinți lipsă. Soluția oferită de implantul dentar este durabilă și eficientă. Procedura este realizată de medicul chirurg și are o durată de aproximativ 30 de minute sau mai mult, în funcție de amploarea lucrării dentare.
Implantul este asemănător unui șurub, care imită rădăcina dintelui. La acesta se adaugă o piesă de legătură și coroana dentară, care are aspectul unui dinte natural. Alegerea implantului potrivit se face împreună cu medicul stomatolog, indiferent că este vorba despre o clinica de stomatologie in zona Victoriei sau în altă zonă.
Proteza fixă pe implanturi
O proteza fixa pe implanturi reprezintă o soluție ideală pentru situațiile în care lipsesc toți dinții de pe o arcadă. Această lucrare presupune inserarea mai multor implanturi dentare, la nivelul cărora se fixează proteza.
Avantajele acestei lucrări sunt reprezentate de:
- îmbunătățirea fizionomiei – prin faptul că previn deformarea obrajilor și resorbția osoasă;
- aspect estetic similar dinților naturali;
- confort crescut;
- masticație asemănătoare dinților naturali;
- îmbunătățirea vorbirii.
Proteza mobilă
După cum îi spune și numele, o proteză mobilă nu este permanent fixată și poate fi scoasă de către pacient. Prin urmare, aceasta se curăță cu o soluție specială pentru a îndepărta bacteriile de pe suprafața sa.
Proteza mobilă poate fi de două tipuri:
- proteză parțială;
- proteză totală.
O proteză parțială este indicată când doar câțiva dinți sunt afectați. De cele mai multe ori, aceasta este ancorată de dinții învecinați, pentru un suport adecvat. Proteza totală este indicată în cazurile de edentație completă.
Aspectul estetic este similar dinților naturali. În plus, conform unui număr crescut de pacienți, o astfel de proteză satisface în cea mai mare măsură o masticație eficientă și o comunicare clară.
Dinții lipsă nu afectează doar partea estetică, ci și dinții învecinați și structura osului. În prezent, există o multitudine de opțiuni pentru restabilirea unui zâmbet atrăgător. Mergi la un medic stomatolog cu experiență și află care sunt cele mai potrivite metode de tratament pentru tine. Și nu uita, prevenția reprezintă cea mai bună opțiune pentru a-ți menține integritatea zâmbetului.
Sursa foto: Freepik