Cum să îți menții părul lung și sănătos

Podoaba capilară încadrează fața și este una dintre principalele podoabe cu care se mândrește orice femeie. Dar obținerea și menținerea părului lung și sănătos este uneori o mare provocare. În multe cazuri, îngrijirea greșită poate compromite grav sănătatea părului.

Modificările metabolice, glandele sebacee necontrolate și problemele de circulație a sângelui afectează creșterea părului. Pentru cei care au dermatită seboreică (mătreața), psoriazis sau alte modificări ale pielii scalpului, sfaturile medicale sunt esențiale pentru ca tratamentul să nu interfereze cu uscăciunea și calitatea părului.

Dar există unele obiceiuri de zi cu zi, inclusiv tipurile de șampoane, balsamuri, măști regenerative, care au o mare influență asupra creșterii sănătoase a părului.

Dacă fumezi, dormi în mod obișnuit cu părul ud sau mănânci nesănătos, va fi mai dificil să ai un păr lung, mătăsos și strălucitor cu care să te mândrești.

Scapă de obiceiurile proaste și vezi care câteva secrete pentru a avea părul viselor tale:

1. Scurtează-ți regulat părul

Pare contradictoriu, dar nu este absolut deloc! Dacă vrei ca să îți crească părul mai repede, mai lung și mai sănătos, ar trebui să îți tai vârfurile în mod regulat. Tunderea este un stimulent puternic pentru creștere, deoarece impulsonează o reînnoire a firelor de păr.

2. Ai mare grijă de sănătatea scalpului tău

Ignorarea acestui fapt va avea ca rezultat mătreața, descuamarea, excesul de ulei și chiar deteriorarea nutriției părului.

Pielea scalpului ar trebui să fie în centrul atenției în special al persoanelor cu păr subțire, deoarece este mai expusă la radiațiile solare și la deteriorare.

Un alt secret este masarea pielii scalpului în timp ce te speli pentru a stimula circulația în zonă.

3. Hidratarea

Uscarea este unul dintre principalii dușmani ai părului lung, deoarece uleiurile produse în mod natural pe scalp nu pot ajunge la capetele firelor de păr.

Măștile pentru hidratare și diferite balsamuri de păr trebuie aplicate de la lungime în jos, niciodată la rădăcină! Asigură-te că limpezirea a fost făcută foarte bine pentru a îndepărta toate reziduurile.

Un alt sfat este să investești în hidratări mai puternice făcute la salonul de înfrumusețare cel puțin o dată la două sau trei luni.

4. Folosește produse de reparare a vârfurilor firelor de păr

Formulele pe bază de gel sau silicon acționează asupra punctelor cu cele mai grave deteriorări, reconstituind capetele despicate ale firelor de păr. Produsele reparatoare de vârfuri sunt aliați de prim rang în lupta pentru obținerea unui păr mai fin și fără despicări.

Cele mai citite articole

5. Nu abuza de temperaturile ridicate

Uscătoarele și plăcile de păr fură apă și proteinele ​​din fire, iar părul se va rupe mai ușor. Prin urmare, lasă uscătorul deoparte și, atunci când este imposibil să-l eviți, folosește în prealabil un produs de protecție termică bun.

6. Periază-ți părul și descurcă-l în mod corect

Fricțiunea excesivă cauzată de pieptene sau perie poate slăbi firele, le poate face lipsite de strălucire și cu vârfurile despicate. Pentru a elimina acest tip de deteriorare, periile de coafat cu peri naturali sau pieptenii din lemn (nu din plastic sau metal) sunt cele mai bune opțiuni.

Nu te grăbi când te piepteni. Descurcarea agresivă a firelor în orice mod le provoacă daune. Cel mai bun moment pentru a face acest lucru este în timpul băii sau după aplicarea unei măști, deoarece firele sunt mai flexibile și oferă o rezistență mai mică la pieptănare.

7. Păr umed? În nici un caz!

Când firele sunt umede, acestea sunt mai flexibile și prin urmare se rup ușor. Așa că nu dormi niciodată cu părul umed! Acest obicei prost afectează chiar sănătatea părului și poate contribui la proliferarea ciupercilor și a bacteriilor pe scalp.

Ideal este să lași firul să respire și să te speli întotdeauna la primele ore ale zilei, pentru ca părul să aibă timp să se usuce (preferabil natural).

8. Spală-ți părul corect!

Oricât de relaxant ar părea, nu te spăla pe păr cu apă foarte caldă nici măcar în fiecare zi. Apa rece ajută la închiderea cuticulelor și la evitarea acelui aspect al părului care este tern și ciufulit.

Folosirea șamponului de curățare profundă o dată pe săptămână ajută la echilibrarea pH-ului părului și la eliminarea murdăriei acumulate în timpul săptămânii.

9. Mănâncă bine

Cine mănâncă prost riscă să aibă păr slab și fragil. Dacă vrei ca părul tău să crească mai repede, încearcă să mănânci alimente bogate în aminoacizi (prezenți în carne), siliciu (ovăz) și zinc (care se găsește în cereale).

10. Evită stresul

Stresul interferează și cu creșterea firelor de păr. Plus că modifică funcționarea întregului corp și se poate ajunge chiar la cazuri severe de cădere a părului.

Urmând aceste sfaturi este posibil să ai păr lung, frumos și sănătos.

În plus, este bine să știi că dacă ești în căutarea de produse pentru păr de calitate le găsești acum pe shopeo.ro!

Cele mai citite articole