Cum să blochezi un microfon spion?

În general, dispozitivele de spionaj instalate în casa ta pot aparține soțului/soției care este în căutare de informații în timpul divorțului. Aceste dispozitive sunt legale, dar pot încălca dreptul la viață privată dacă alți ocupanți nu știu. Desigur, înainte de a-ți consulta avocatul cu privire la legalitatea potențială a dispozitivelor de înregistrare vocală din casa ta, trebuie să găsești mai întâi aceste dispozitive. Prin urmare, poți folosi un detector microfoane și îți vom arăta și cum să blochezi un microfon spion.

Verificarea wifi-ului

Pentru a ști cum să blochezi microfonul spion, trebuie mai întâi să găsești dispozitivul ascuns. Majoritatea gadgeturilor moderne de ascultare sunt conectate la Wi-Fi, cum ar fi o bandă de alimentare micro spion wifi, de exemplu, care le permite să transmită înregistrările lor de la distanță pe un computer din afara locației.

Deci, primul pas în găsirea dispozitivelor de înregistrare ascunse în casa ta este să îți verifici rețeaua Wi-Fi pentru dispozitive suspecte.

Pentru aceasta, trebuie să accesezi setările microfonului spion fără fir. Deși procesul poate varia de la router la router, poți face acest lucru, de obicei, conectându-te la pagina contului tău de pe site-ul furnizorului.

Acest lucru îți va permite să gestionezi dispozitivele conectate la router. Dacă vezi dispozitive pe care nu le recunoașteți care sunt conectate la rețeaua ta WiFi, va trebui să le elimini din lista dispozitivelor înregistrate pentru a le împiedica să transmită înregistrările lor pe Internet.

În unele cazuri, dispozitivele mai sofisticate își folosesc propriile puncte de acces sau cartele SIM pentru a accesa internetul fără a trece la rețeaua Wi-Fi de acasă. Trebuie să utilizezi computerul sau smartphone-ul pentru a verifica prezența unor noi rețele WiFi care ți se par noi.

Trebuie luate măsuri suplimentare (cum ar fi jammerii Wi-Fi) pentru a bloca rețeaua WiFi sau, de asemenea, dispozitivele de blocare a telefonului pentru a bloca semnalele prin GSM.

În mod similar, există detectoarele de frecvență radio pentru consumatori care pot detecta emițătoare în timp ce deplasezi detectorul în jurul spațiului tău. Vei fi alertat de frecvențele radio cu un semnal sonor sau grafic vizual.

În acest din urmă caz, va trebui să fii deosebit de atent la semnalele cuprinse între 10 MHz și 8 MHz, care sunt frecvențe utilizate adesea pe dispozitivele de spionaj de pe piață, cum ar fi frecvența unui pandantiv micro spion.

Aparatele de înregistrat ascunse deghizate ca alte obiecte se prezintă într-o varietate de forme, exemplele obișnuite includ pixuri, unități USB, cabluri de încărcare USB, încărcătoare de perete, brățări, ceasuri, difuzoare bluetooth, ceasuri cu alarmă, ochelari, becuri, cărți, detectoare de fum, docuri de telefon și chiar rame foto. În concluzie, fii atent la tot ce ți se pare nou în casa pentru că este posibil ca acel lucru să fie microfonul spion.