Vremea capricioasă, trecerile bruște de la zile însorite la săptămâni cu ploi și furtuni, atribuțiile de la job, examenele copiilor, toți acești factori au capacitatea de a te impacta pe plan emoțional.
Și cum starea emoțională este somatizată de organism și totul este intercalat, cel mai probabil nici fizic nu vei fi grozav. În articolul următor, vom trece în revistă cele mai frecvente afecțiuni cu care te-ai putea confrunta în această perioadă și metodele prin care ai putea să le contracarezi.
Stres
Din păcate, stresul nu vine niciodată de unul singur, ci la pachet cu multă anxietate. Înainte de a trata efectele, trebuie să ai puterea de a recunoaște cauzele, de a-ți da seama ce nu este bine. Dacă stările proaste persistă, iar anxietatea ajunge să îți afecteze calitatea vieții de zi cu zi și eficiența la muncă, ar fi indicat un ajutor de specialitate.
Înainte de a trece pe la un psiholog, e de preferat să îți faci investigații amănunțite și analize medicale care îți vor semnaliza carențele în organism. De asemenea, pentru o stare de bine, ai putea să petreci cât mai mult timp în aer liber, astfel încât să poți asimila vitamina D, esențială pentru funcționarea optimă a creierului și nu numai.
Și dacă tot e o provocare să ieși des pe afară, ai putea nu doar să te așezi pe o bancă sau pe un șezlong, ci să îmbini utilul cu plăcutul, să faci cât mai multă mișcare. Poți alerga, poți merge cu rolele sau pur și simplu să iei la pas cel mai apropiat parc din apropierea casei. Apoi recompensează-te cu o înghețată sau cu o vată de zahăr.
Alergiile
Cele mai citite articole
Dacă ai un fond alergic, cel mai probabil primăvara nu e o perioadă plăcută pentru tine. Primăvara înseamnă renașterea naturii, înflorirea copacilor și a florilor, colonizarea multor teritorii de către ambrozie, iar pentru un alergic, fiecare zi e caracterizată de iritații, strănuturi, stări de rău și senzație de sufocare.
E important să îți refaci panelul de alergeni, pentru a ști cu exactitate ce te afectează și să stai cât mai departe de sursă. De asemenea, câteva spray-uri și medicamente luate la recomandarea unui specialist te vor ajuta să ții sub control situația. Să nu cazi în capcana de a te autodiagnostica, nici să amesteci remedii homeopate cu pastile, fără a consulta un medic.
Pe lângă toate acestea, încearcă să cultivi zilnic gânduri pozitive, să contracarezi stările proaste, să îți ocupi mintea și timpul cu activități care îți fac plăcere. Poate îți place să croșetezi, așa că ai putea să-ți cumperi un kit și câteva ghemuri de ață. Ești pasionată de grădinărit? Reconectează-te cu natura, plantează flori, urmărește-le pe parcurs progresul și bucură-te de fiecare nouă frunză și floare apărute.
Așadar, alergii, astenie, carențe de vitamine, stare generalizată de lipsă de vlagă: cu toate acestea te poți confrunta primăvara. Important este să te axezi pe găsirea de soluții.
Sursă foto: Unsplash.com