Temperaturile scad în termometre tot mai mult. Iar asta înseamnă că, mai este foarte puțin timp în care trebuie să pui la punct toate procesele de renovare apartament sau casă astfel încât, la sosirea iernii, casa ta să-ți poată asigura întreg confortul de care ai nevoie.
Iar unul dintre cele mai importante aspecte care nu trebuie să-ți scape din vedere este izolația. În cazul în care casa ta nu e izolată exterior și/sau interior este recomandat să nu amâni acest aspect.
Renovarea locuinței prin izolare îți va oferi numeroase avantaje din punct de vedere al confortului și din punct de vedere financiar. Vei putea realiza economii semnificative. Iată și care sunt aspectele principale de care trebuie să ții cont atunci când izolezi casa.
Trece în revistă principalele materiale termoizolante
Vei găsi pe piață numeroase materiale termoizolante – de la vata bazaltică, până la plăci de polistiren exudat și inclusiv termosistem decorativ cu proprietăți termoizolante și decorative excelente.
Materialele termoizolante sunt de mai multe tipuri, de dimensiuni diferite, oferindu-ți posibilitatea de a asocia atent izolația cu nevoile fiecărei suprafețe/încăperi, fără a micșora în exces spațiul locuibil.
Cele mai citite articole
Termosistemele decorative sunt ușor de manevrat și de personalizat, asigurând un confort termic crescut prin atenuarea infiltrațiilor.
Analizează suprafața pe care trebuie s-o izolezi
Oferă o mare atenție suprafeței de izolare. La acest capitol îți sugerăm să măsori suprafața, astfel încât să te asiguri că achiziționezi materia primă în cantitatea de care ai nevoie, fără a face risipă. De asemenea, la interior ai putea avea nevoie de un material izolant cu o densitate mai redusă, în timp ce la exterior poți opta pentru panouri termoizolante mai mari și cu un coeficient de izolare mai ridicat.
Planifică-ți bugetul
Izolarea unei locuințe face parte din seria renovarilor ce pot fi destul de costisitoare, de aceea, este foarte important să-ți planifici bugetul cu atenție si sa te asiguri ca poți acoperi cheltuielile necesare. Îti recomandam sa izolezi casa pe bucăți, deoarece acesta este un proces care necesită timp mai ales atunci cand izolezi fiecare încăpere interior- exterior. Sa nu uităm ca e mai eficient sa izolezi casa atunci cand temperaturile sunt mai plăcute, pentru ca izolația sa se usuce mai repede și să poți amenaja locuința mai rapid.
Asigură-te că nu există infiltrații
Dacă vrei să asiguri succesul procesului de izolatie si sa te bucuri de beneficiile aferente, ideal este sa te asiguri ca locuinta/incaperile nu prezinta alte defectiuni ce ar putea să-ți pună lucrarea în pericol. De exemplu, asigură-te că nu există geamuri sparte sau infliltrații, că instalațiile sunt pe deplin funcționale și că ușile sunt prevăzute cu despărțitori care mențin temperatura în cămin.
Izolează cu atenție
Știm că-ți dorești să termini într-un timp cât mai scurt de izolat casa, mai ales când ai numeroase încăperi care vor trece prin acest proces de renovare. Însă, nu te grăbi! Graba poate strica treaba, mai ales atunci când nu alegi materialele cu atenție, când nu acorzi suficient timp materialelor de izolație să se usuce/fixeze sau când alegi meșterul la întâmplare.
Procesul de izolare poate fi anevoios. Însă, dacă acorzi atenție la toți pașii pe care-i implică termoizolarea unei case și vei alege să te informezi cât mai mult, garantat te vei bucura în cele din urmă de o casă mult mai primitoare.