Un credit de refinanțare este un tip de împrumut pe care îl soliciți pentru a plăti integral sau parțial alte credite de consum pe care le ai. Scopul refinanțării este să te ajute să obții condiții de împrumut favorabile, cum ar fi o dobândă mai mică sau o rată lunară diminuată, ceea ce poate să îți îmbunătățească situația financiara în mai multe moduri. Redresarea finanțelor personale se poate obține cu un astfel de împrumut, dacă este folosit corect.Îți spunem în continuare ce este creditul de refinanțare și cum poate acest instrument financiar să fie benefic situației tale financiare.
Ce este creditul de refinanțare?
Creditul de refinanțare reprezintă procesul prin care un credit existent este înlocuit cu unul nou, care îți oferă condiții mai bune. Este o strategie financiară utilizată în multe cazuri când există mai multe credite ce trebuie consolidate într-o singură rată, când ratele lunare sunt destul de mari sau pentru a trece la un alt tip de credit ce oferă flexibilitate mai mare.
Creditul de refinanțare joacă un rol esențial în gestionarea finanțelor personale. Înainte de a aplica pentru un astfel de ajutor financiar, este bine să verifici ce înseamnă creditul de refinanțare și să faci o analiză reală a implicațiilor sale. Poți utiliza un calculator refinanțare credite existent pe site-ul băncii, cu ajutorul căruia să obții o estimare cât mai aproape de realitate a împrumutului. Poți refinanța până la 150.000 de euro, echivalent în lei, dacă aduci un imobil în garanție sau maximum 30.000 de euro, echivalent în lei, fără garanție. Ai opțiunea tipului de dobândă – fixă sau variabilă.
În plus, atunci când ești în situația de a refinanța credite de nevoi personale, credite auto sau alte tipuri de credite de consum acordate după 31 octombrie 2011, perioada maximă de rambursare este de 5 ani, indiferent de tipul garanției. Pentru creditele acordate înainte de 31.10.2011, perioada maximă de contract este de 7 ani pentru împrumuturile fără ipotecă imobiliară și de 25 de ani pentru creditele cu ipotecă imobiliară.
Reducerea ratelor lunare
Cele mai citite articole
Poate cel mai mare avantaj al refinanțării unui credit mai vechi este posibilitatea de a obține o rată a dobânzii mai mică. Prin obținerea unei rate mai mici, suma totală pe care o plătești lunar poate fi redusă semnificativ, iar aceasta se traduce în economii pe termen lung. Opțiunea de refinanțare în acest sens poate fi deosebit de util dacă te numeri printre cei care au unele dificultăți în rambursarea plățile la timp sau care dacă ți-ai propus să economisești bani în fiecare lună.
Consolidarea datoriilor
Refinanțarea îți oferă posibilitatea de a consolida datoriile pe care le ai la una sau mai multe bănci, plătind o singură rată lunară. Acest lucru simplifică gestionarea bugetului, deoarece trebuie să plătești o singură rată lunară în loc de mai multe. Consolidarea datoriilor poate duce, de asemenea, la o reducere a costurilor totale ale datoriilor și îți poate îmbunătăți scorul de credit, ceea ce ar facilita obținerea unui împrumut mai avantajos în viitor.
Trecerea la un tip de credit mai favorabil
Refinanțarea îți oferă oportunitatea de a trece de la un tip de credit la altul, mai favorabil pentru situația ta financiară. De exemplu, poți trece de la un credit cu dobândă variabilă la un credit cu dobândă fixă, ceea ce poate să îți ofere stabilitate și predictibilitate în ceea ce privește plățile tale lunare.
Extinderea perioadei creditului inițial
Refinanțarea creditului contractat anterior de la o altă bancă poate însemna și extinderea perioadei creditului inițial, astfel încât să poți rambursa ratele confortabil, fără niciun disconfort. În plus, pentru o astfel de solicitare banca nu percepe comisioane pentru transferul sumelor refinanțate.
Principalul obiectiv al refinanțării este de a îmbunătăți situația financiară generală a unei persoane. Prin reducerea ratelor lunare, consolidarea datoriilor și trecerea la un tip de credit mai favorabil, poți avea mai mult control asupra finanțelor tale și poți începe să îți construiești un viitor financiar mai stabil. Ai posibilitatea de a include în valoarea creditului de refinanțare costurile lichidării creditelor inițiale sau orice alte costuri ce pot fi justificate cu documente, așadar, verifică oferta băncii online și vorbește cu un consultant bancar!