Multe femei se uită în oglindă și își doresc să poată schimba ceva în aspectul fizic. Pentru majoritatea, preocuparea cea mai importantă este aspectul sânilor. În special femeile care au fost însărcinate și au alăptat sau cele care au reușit să scape de multe kilograme nedorite, operația de micșorare a sânilor este una dintre cele mai accesibile proceduri.
Dacă ai sânii mari, care sunt disproporționați de restul corpului, probabil că deja suferi de dureri de gât, dureri de spate sau alte simptome. Din păcate singura soluție pentru rezolvarea acestor afecțiuni este micșorarea sânilor prin metode diferite, cu rezultate mai mult sau mai puțin satisfăcătoare.
Metoda potrivită pentru reducerea dimensiunii sânilor depinde de starea generală de sănătate a fiecărei persoane și de motivul pentru dimensiunea mare a sânilor, care ar putea include afecțiuni hormonale sau obezitate.
- Dieta
Sânii sunt compuși în mare parte din țesut adipos sau grăsime. Pierderea de grăsime corporală poate reduce și dimensiunea sânilor. O dietă cu un conținut redus de calorii și foarte hrănitoare poate ajuta indirect la micșorarea țesutului mamar. Este indicat consumul de alimente bogate în nutrienți, cu un conținut scăzut de calorii: fructe, pește, legume, carne slabă la grătar, etc.
- Sport
Exercițiile fizice ajută la rândul lor la pierderea grăsimii corporale, ceea ce poate ajuta la reducerea dimensiunii sânilor în timp. Multe persoane cred că exercițiile pot arde grăsimile într-o anumită zonă. Din păcate flotările sau alte exerciții toracice vor tonifia mușchii brațului și ai pieptului, dar nu vor elimina direct grăsimea din sâni. Cheia este arderea grăsimilor în tot corpul. Cele mai eficiente exerciții sunt cele cardio, care ard eficient grăsimile, ajutând la pierderea țesutului adipos.
- Reducerea estrogenului
Cele mai citite articole
Estrogenul are un rol cheie în dezvoltarea țesutului mamar. Din acest motiv, reducerea excesului de estrogen poate ajuta la reducerea dimensiunii sânilor, în special la persoanele cu dezechilibre hormonale. Contraceptivele hormonale conțin estrogen și progesteron și pot face sânii unei persoane să crească. Efectul dispare de obicei odată ce persoana încetează să mai ia medicamentul. Astfel, dacă ai remarcat o corelație între contraceptivele pe care le iei și creșterea sânilor, poți vorbi cu medicul și poțo opri administrarea lor pentru a verifica care este efectul.
- Operația de micșorare a sânilor
Reducerea sânilor, cunoscută și sub numele de mamoplastie de reducere, este o procedură care îndepărtează excesul de grăsime, piele și alte țesuturi de la sâni. Majoritatea femeilor optează pentru reducerea sânilor pentru ameliorarea durerilor de spate, pentru a pierde în greutate sau pentru a obține un contur bine proporționat al corpului.
Mai mulți factori afectează câte dimensiuni poți pierde prin operația de reducere a sânilor. Aceștia includ cantitatea de volum pe care dorești să o pierzii, compoziția sânilor și tehnica de incizie care este utilizată. În general, se pot pierde una sau două măsuri ale sutienului. În timpul consultării inițiale, medicul va evalua obiectivele estetice și compoziția sânilor, pentru a putea estima realist rezultatele ce pot fi obținute.
În funcție de reducerea volumului pe care ți-o dorești, este posibil să trebuiască alegi dintre mai multe tipuri de incizii. În majoritatea cazurilor, inciziile se fac în jurul aureolei și în josul fiecărui sân. Excesul de grăsime este în general eliminat prin liposucție. Apoi, excesul de țesut mamar și piele sunt la rândul lor eliminate pentru a reduce dimensiunea sânului în funcție de preferințele personale.
Se recomandă ca operația de micșorarea sânilor să fie amânată până când perioada de posibilă maternitate este depășită. Asta înseamnă să fii sigură că nu mai dorești să faci copii. Cercetările arată faptul că mamoplastia de reducere nu afectează capacitatea de alăptare, deoarece mamelonul nu este separat de țesutul subadiacent. Cu toate acestea, sarcina provoacă fluctuații hormonale care pot determina creșterea sânilor. Din acest motiv, este posibil să ai nevoie de o nouă intervenție pentru a obține proporțiile dorite.