Beneficiile aduse de o cafea măcinată

Pentru mulți oameni, cafeaua reprezintă un boost de energie de care au nevoie atât dimineață, pentru a începe ziua și a face față tuturor provocărilor care îi așteaptă, cât și pe parcursul zilei, uneori, când nivelul energiei scade, dar volumul de muncă, nu. Însă ce fel de cafea să aleagă pentru a obține cea mai intensă savoare a elixirului negru, cafea măcinată sau cafea solubilă, sau poate cafea boabe?

Consumatorii de cafea trebuie să țină cont de faptul că gustul acesteia este influențat de mai mulți factori, cum ar fi țară de proveniență și de tipul de prăjire al boabelor. Alături de aceștia se mai găsesc și: modul de preparare, granulația cafelei măcinate, dar și felul în care au fost prăjite și păstrate boabele de cafea.  

Cafea măcinată sau cafea boabe?

Cafeaua măcinată reprezintă tipul de cafea cel mai popular și cel mai consumat în România, în timp ce cafeaua boabe este considerate cafeaua cunoscătorilor. Pe lângă prețul relativ ieftin, principalul avantaj al cafelei măcinate este că se prepară foarte ușor. Tocmai de aceea, 80% dintre români aleg această cafea, și o prepară la ibric sau la filtru. Dezavantajul este că, prin măcinare, cafeaua își pierde foarte repede aromele, de aceea această este considerată o cafea de calitate inferioară.

Prin urmare, adevărații iubitori de cafea aleg cafeaua boabe. Însă această are nevoie de mai mult timp pentru preparare și nici prețul nu este foarte accesibil, principalul avantaj fiind gustul mult mai intens, păstrându-și pentru mai mult timp savoarea și bogăția de arome.

Beneficiile aduse de cafeaua măcinată

Cele mai citite articole

Indiferent de tipul cafelei, consumul cumpătat al acesteia aduce numeroase beneficii iubitorilor licorii energizante. Principalele dintre acestea sunt: crește nivelul de energie, îmbunătățește starea de spirit, stimulează funcțiile creierului și chiar crește ritmul metabolic și stimulează pierderea în greutate.

Conform studiilor, persoanele care consumă câteva cești de cafea pe zi trăiesc mai mult, iar dacă este consumată între micul dejun și prânz, această contribuie la pierderea în greutate, stimulând metabolismul și evitând gustările suplimentare.

În plus, dacă în timpul unei reuniuni sau a unei întâlniri de afaceri, participanții consumă cafea măcinată, această stimulează capacitatea de concentrare, ajutând consumatorii să fie atenți la detalii și să rețină mai ușor subiectele discutate. Însă, pentru a putea beneficia de toate aceste avantaje, consumatorii de cafea trebuie să învețe cum să aleagă cea mai bună cafea, cum să o prepare și cum să o depoziteze.

Tipurile de cafea măcinată

Iubitorii de cafea trebuie să cunoască faptul că există două tipuri de cafea măcinată – arabică sau robustă – clasificate în funcție de locul în care boabele de cafea au fost cultivate, la deal sau la câmpie.

Cafeaua Arabică este o specie cultivată la altitudini mari și recoltată în condiții prietenoase, care are o aromă complexă și un număr dublu de cromozomi față de cea Robustă, care este cultivată la altitudini mici fiind cea mai ieftină variantă. Gustul acesteia este puternic, amar și destul de dur, în timp ce gustul cafelei Arabica este fin, ușor acid și nu foarte amar.

Cele mai citite articole