Se spune despre noroc că este un ansamblu de circumstanțe favorabile care se petrec fără o cauză aparentă și care influențează evenimentele din viața noastră. Poate însemna ceva diferit pentru fiecare, dar mai sunt și persoane care cred în semne. Despre semne urmează să vorbim și noi pentru că există semne diferite aducătoare de noroc în funcție de fiecare continent.
Ce ar fi viața fără noroc? Nu cred că există oameni care să nu-și dorească puțină șansă în viața lor, unii chiar merg mai departe și cred în tot felul de semne. Un simplu trifoi cu patru foi găsit în pământ de o persoană care crede mult în semne ar fi de bun augur pentru că probabil va spera la o perioadă mai bună din toate planurile.
Totul depinde de la un om la altul. Dacă un pasionat de pariuri sportive live găsește o potcoavă, s-ar putea să creadă că dă lovitura. La fel și cu coșarul, despre care se spune că este aducător de noroc. Sunt probabil printre cele mai cunoscute simboluri de la noi, însă depinde foarte mult și de continent pentru că în fiecare colț al lumii există semne diferite aducătoare de noroc.
Scarabeu
O insectă apreciată foarte mult de către egipteni, scarabeu este privit ca un simbol al drumului soarelui pe cer, asociind modul cum își desfășoară viața. Împing bile de deșeuri pe nisip și apoi își depun ouăle. Egiptenii au văzut lucrul acesta ca ceva deosebit și au purtat mult timp amulete cu scarabeu .
Dinții de crocodil
Tot în Africa, liderii de triburi obișnuiesc să poarte coliere din dinți de crocodil în timp ce joacă jocuri de noroc sau fac înțelegeri cu bani. Același lucru se întâmplă și în America, doar că surferii sunt cei care fac lucrul acesta, iar scopul este să fie protejați de apa în care se aruncă.
Cardinalul roșu
Nativii americani consideră că păsările cardinalul roșu sunt spirite care transmit mesaje celor dragi. Tot despre păsările roșii se spune că sunt spiritul lui Dumnezeu la creștini și catolici, dar și că apariția lor aduce prosperitate. Cu alte cuvinte, cine vede o asemenea pasăre va urma o perioadă norocoasă.
Scoică
Hindușii consideră aducătoare de noroc orice scoică. Spun despre aceasta că reprezintă viață veșnică. Spre exemplu, în China s-au folosit pentru avertizarea în luptă, dar și ca simbol de protecție. O asemenea scoică așezată pe masă ca o piesă decorativă are rolul de a aduce norocul în casa respectivă.
Dragonii
Tot în cultura chineză, dragonii reprezintă noroc, printre altele. Este al cincilea animal din zodiacul chinezesc și este reprezentant de seamă al simbolului masculin Yang. Se spune că aceia care sunt născuți în anul dragonului (1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 și 2012) sunt norocoși și vor avea un viitor prosper.
Elefanții
Elefanții sunt animale mari și puternice, dar în Tailanda și India sunt privite ca animale aducătoare de noroc. Se obișnuiește ca mulți afaceriști asiatici să amplaseze în fața ușii din față o statuetă elefant ce ține trompa sus. Motivul este că norocul va intra în casa lor. Ganesha, zeul norocului în cultura hindusă are un cap de elefant.
Piciorul de iepure
În America, oamenii obișnuiesc să poarte în buzunar un picior de iepure sub pretextul că le va aduce noroc. Acest obicei a început când afro-americanii credeau că uciderea unui iepure aduce mare ghinion. Cu timpul, acest obicei s-a inversat, americanii și europenii chiar l-au împrumutat și au început să poarte în buzunare picioare de iepure crezând că le va aduce noroc.
Apărătorul de vise
Un obiect nelipsit din casele nativilor americani, prinzătorul de vise adună visele bune și le elimină pe cele rele. Tradiția a început datorită poveștii lui Nokomis din tribul Ojibwa. Se spune că zi de zi a privit cum un păianjen își țesea pânza, iar când nepotul a venit în vizită, a încercat să-l ucidă, însă Nokomis l-a protejat. Dornic să răsplătească bunătatea bunicii, păianjenul a spus că doar visele bune vor trece prin gaura mică care a rămas în mijlocul pânzei.
În goana după noroc, persoane de pe toate continentele încearcă să se agațe de anumite ființe sau obiecte pentru a crede că vor avea norocul dorit. De la trifoi cu patru foi, la potcoavă și până la dinți de crocodil sau picior de iepure, toate au în comun faptul că sunt aducătoare de noroc conform tradiției.