In ultimul timp, dressingul este optiunea cea mai intalnita pentru depozitarea eficienta si eleganta a hainelor si a incaltamintei.
Ideal ar fi sa ai un loc pe care il poti dedica special pentru asa ceva, dar la fel de bine poti transforma un spatiu din apropierea dormitorului, o debara sau o camara in acest scop. Un asemenea spatiu ofera numeroase beneficii: este aerisit, elegant si, in plus, permite o organizare mai buna a lucrurilor de care te folosesti zi de zi.
Cele mai citite articole
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/zFlFvx-ygTo
Daca nu stii de unde sa incepi cu amenajarea, iti oferim cateva sfaturi pentru amenajarea unui dressing de top.
- Identifica spatiul si cea mai buna modalitate de depozitare pentru noul tau dressing. Cel mai important este ca lucrurile aranjate aici sa fie la indemana iar accesul la ele sa fie facil. Alege un loc unde stii ca poti profita de fiecare coltisor si ai grija sa nu ramana spatii nefolosite. Instaleaza rafturi pana la tavan pe peretii adiacenti intrarii si locul pentru umerase in adancime sau chiar pe mijlocul incaperii.
- Foloseste rafturi deschise, in special pentru pantofi sau cutiile de pantofi. Nu este nevoie de inchidere cu sertare pentru ca, in acest fel, vei avea vizibilitate mai buna si acces rapid. In magazinele de specialitate, gasesti dressinguri si dulapuri special create, de dimensiuni si din materiale variate, de exemplu pantofare inguste care se potrivesc cel mai bine in proximitatea peretilor. Daca alegi un suport pentru umerase care trece prin mijlocul incaperii vei castiga spatiu de deplasare in lateral, in zona dulapurilor.
- Compartimenteaza locul. Poti face, de exemplu, aranjarea imbracamintei in functie de anotimp, astfel incat sa nu incurci hainele de vara cu imbracamintea de iarna. De asemenea, fa o delimitare si pentru zona de incaltaminte, folosind dulapuri care sa ajunga la maxim 1,5 m inaltime.
- Dupa ce ai aranjat hainele in functie de sezonul in care sunt folosite, poti face o alta delimitare dupa culori sau texturi, de exemplu. Poate ca nu esti atat de maniac al ordinii dar ideea de dressing de acest fel este gandita tocmai pentru acest tip de ordonare, a unei mari cantitati de haine care sa fie usor de accesat.
- Un spatiu mai mare iti permite sa te „joci” si cu alte elemente decorative. Astfel, poti pune, de exemplu, o bancheta eleganta sau un fotoliu pe care sa te asezi atunci cand te incalti sau chiar cand te schimbi.
- Nu este obligatoriu sa ai lumina naturala, mai ales daca ai construit dressingul in interiorul unui apartament care nu a beneficiat de la inceput de asa ceva. Din contra, asta iti permite sa personalizezi spatiul respectiv cu un candelabru special sau cu aplice in diverse modele pe unul sau doi dintre pereti.
- Gaseste locuri speciale pentru lenjerie dar si pentru bijuterii, astfel incat sa le poti pastra in cutii de depozitare speciale, pe categorii. Cu cat mai placut este designul acestora, cu atat mai mare va fi si placerea ta de a le folosi.
- Nu uita de lumina ambientala si foloseste spoturi sau chiar un lampadar special, astfel incat sa faci un loc deosebit din noul tau dressing.