Atunci când vrei să cumperi un parfum, sunt câteva aspecte principale de care ții cont și care te determină să-l alegi pe cel favorit. Printre aceste aspecte, se regăsește, cu siguranță, mirosul parfumului – dacă e un miros cu care rezonezi, care te atrage și care îți place, cu siguranță vei dori să achiziționezi parfumul respectiv. Totuși, dincolo de fragranța parfumului, un alt lucru care contează la achiziționarea acestuia este persistența. Cu toții ne dorim un parfum al cărui miros să reziste pe tot parcursul zilei, pe care să îl simțim chiar și după ce au trecut ore bune de când l-am aplicat pe piele.
1. Cumpără parfumuri de calitate
Parfumurile create din ingrediente calitative au o concentrație mai mare de uleiuri aromatice. Această concentrație determină o persistență mai de durată a parfumului. Astfel, la baza unui parfum Hugo Boss stau uleiurile aromatice și notele fructate, astfel încât va persista pe pielea ta un timp mai îndelungat față de alte parfumuri de o calitate scăzută și te vei bucura de mirosul său plăcut o mare parte din zi.
2. Hidratează-ți pielea
E recomandat ca pielea ta să fie hidratată înainte să aplici parfum, deoarece s-a constatat că acesta rezistă mai puțin pe o piele uscată. Așadar, înainte să pulverizezi parfumul, folosește în zona respectivă o cremă hidratantă, neparfumată sau cu o aromă subtilă. În acest fel, parfumul nu va pătrunde în porii pielii și mirosul acestuia va rezista timp mai îndelungat.
3. Aplică parfumul în zonele de puls
Se spune că o aplicare corectă a parfumului se face în zonele de puls, precum încheieturile mâinilor, interiorul cotului, lobul urechii, spatele genunchilor, baza gâtului. Sau, parafrazând-o pe Coco Chanel, trebuie să te dai cu parfum acolo unde îți dorești să fii sărutat(ă).
Explicația pentru care ar fi indicat să aplici parfumul în zonele de puls e legată de faptul că pielea e mai subțire acolo și, astfel, emite mai ușor căldură. Acest lucru contribuie la degajarea parfumului în atmosferă. De asemenea, e recomandat ca pulverizările să fie făcute în maximum două zone. Mirosul prea puternic s-ar putea să fie deranjant pentru cei din jur.
Ferește-te să te dai cu parfum pe încheietura mâinii și, apoi, prin frecare, să îl aplici pe gât. Frecarea încheieturii determină o evaporare mai rapidă a parfumului, diminuând persistența acestuia. Permite-i așadar parfumului tău să pătrundă natural în piele.
4. Parfumează-ți părul
Pentru ca mireasma parfumului să te însoțească pe tot parcursul zilei, poți să te dai cu câțiva stropi fie pe perie, fie pe pieptăn. Apoi, după ce aștepți câteva secunde, timp în care alcoolul s-a evaporat, te poți pieptăna. E mai bine să nu aplici parfumul direct pe firele de păr, pentru că acesta îl poate usca și degrada.
5. Depozitează recipientul corect
O depozitare corectă a parfumului contribuie la păstrarea, pe termen lung, a proprietăților acestuia, ceea ce determină și o persistență de durată. Este recomandat ca recipientul să fie depozitat în locuri întunecate, răcoroase, lipsite de umezeală și ferite de razele soarelui.
6. Pulverizează la distanța potrivită
Cu toate că de cele mai multe ori nu se ține cont de acest lucru, distanța recomandată de aplicare a parfumului este de 5-7 centimetri față de piele.
Nu uita, de asemenea, de oboseala olfactivă, care apare la nivelul receptorilor. Aceștia trimit semnale către creier în momentul în care înregistrează un miros nou, dar apoi apare obișnuința și receptorii nu vor mai trimite aceste semnale creierului, ci vor fi ocupați cu recunoașterea noilor mirosuri. Așadar, chiar dacă ție ți se pare că parfumul tău nu se mai simte – s-ar putea să te înșeli! Folosește parfumuri calitative, depozitează-le în locuri potrivite și bucură-te de mireasma lor pe parcursul întregii zile.
Sursa foto: pexels.com