Pizza este un preparat indragit in intreaga lume, din Italia pana in Asia, America de Sud si Groenlanda. Fie ca este cu pepperoni sau ciuperci, cu parmezan sau alte tipuri de branza, cu ton ori prosciutto, am manca pizza in orice zi, la ce orice ora. Savoarea sa este pe gustul tuturor celor care gatesc acasa, dar, si a celor care mananca la restaurant sau care comanda online. Pe masura ce a depasit granitele Italiei, pizza a cunoscut noi variante de preparare, principalele inovatii avand loc la nivelul toppingului. Cu totii am auzit de pizza cu ananas, dar, exista si alte variante de combinatii de ingrediente si mai surprinzatoare, pe care te invitam sa le descoperi in continuare.
- Ceapa caramelizata, mere si branza de capra
Asocierea dintre mere si ceapa nu pare prea apetisanta, dar, cand cele doua ingrediente sunt gatite impreună, rezultatul este savuros. Pe blatul unei pizza, asocierea cepei caramelizate cu merele coapte este cu atat mai inedita, mai ales, ca deasupra se presara cimbru si se pune miere. Aceasta pizza este ideala daca vrei sa iti impresionezi prietenii cu creativitatea ta si calitatile de bucatar.
- Carnati, bacon, oua prajite si parmezan
Aceste ingrediente, cu exceptia parmezanului, sunt specifice unui mic dejun englezesc, de aceea, pizza cu un topping format din acestea se numeste Breakfast pizza. Numarul mare de calorii este potrivit, intr-adevar, pentru un mic dejun care precede o zi activa. Asocierea oualor cu parmezanul si cu preparatele din carne aduce un melanj de gusturi delicioase. In plus, coacerea pe blatul de aluat intensifica aromele si asigura o textura diversa: crocanta pentru bacon si carnati si moale pentru parmezan si oua.
- Pui si curry cu arahide rosii
Daca iti place mancarea italiana, dar, si cea indiana, le poti aduce impreuna intr-un preparat surprinzator. Puiul se gateste in curry cu arahide rosii si se asaza pe blatul de pizza, pentru coacere, impreuna cu frunze de busuioc. Pizza preparata astfel este un amestec de arome care incanta simturile oricarui iubitor de mancare exotica.
- Carne de crocodil, branza si ciuperci
Cele mai citite articole
In Australia, crocodilii nu sunt doar o sursa de piele pentru genti si de imagini terifiante pentru filme ci si o sursa de carne. Pizza astfel gatita este pe placul amatorilor de gusturi neobisnuite si turistilor dornici de senzatii tari. Carnea de crocodil este elastica si are un usor gust de peste, insa, in combinatie cu branza, ciupercile si blatul pufos, se tranforma intr-o delicatesa cu note fine de gust.
- Caviar, foie gras si trufe
Pentru clientii care vor o nota de plata de 2000 de dolari, un restaurant din New York are in meniu o pizza cu topping de lux. Asocierea dintre icrele de sturion, ficatul gras de gasca si ciupercile rare si scumpe face ca acest preparat sa poarte numele de golden pizza. Combinatia ingredientelor este inedita nu doar ca valoare, ci, si ca gust, acestea fiind greu de echilibrat. Insa, de dragul clientilor, se pare ca bucatarii au reusit cumva.
- Ciocolata, banane, capsune, inghetata si afine
Pizza se poate transforma si in desert, daca pofta noastra o cere. Blatul se acopera cu patratele de ciocolata, felii de banane, afine si capsune si se coace la cuptor. Apoi, cand pizza s-a racit, se adauga inghetata si se mananca imediat. Bineinteles, acest preparat este o explozie de gust, combinatia de ingrediente fiind irezistibila.
Daca iti plac experientele culinare neobisnuite, merita sa incerci tipurile de pizza de mai sus. Totusi, pizza este delicioasa si fara combinatii de ingrediente inedite. Pe https://www.foodpanda.ro/cuisine/pizza-livrare-bucuresti, gasesti o multime de tipuri de pizza preparate dupa retete clasice sau mai noi, care te vor incanta cu savoarea lor.