Hrana sănătoasă este elementul din natură prin care îți asiguri energia şi vitalitatea corpului, și care contribuie la sănătatea noastră, la starea generală de bine. Practic, să mănânci sănătos înseamnă să consumi echilibrat și variat din toate grupele de alimente.
Pentru o sursă bună de proteine, fibre și vitamine poți să pregătești trei rețete fresh potrivite pentru întreaga familie.
Somon condimentat servit cu salsa de mango și avocado
Ingrediente:
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 linguriță de chimen măcinat
- 1 linguriță de coriandru măcinat
- 1 linguriță de boia măcinată
- 1 ceapă
- 1 linguriță de oregano uscat
- 4 bucăți de file de somon fără piele, fiecare de aproximativ 120 grame
- frunze de fenicul
Salsa de avocado și mango
- 1 mango decojit, tocat cubulețe
- 1 avocado decojit, tocat cubulețe
- 1 castravete tocat în bucăți de mărime medie
- 1/2 ceapă roșie, tocată mărunt
- 1 ardei roșu lung tocat mărunt (opțional)
- 1 legătură de coriandru tocat grosier
- 2 linguri suc de lime
Mod de preparare
Amestecă într-un bol uleiul, chimenul, coriandrul, ardeiul, ceapa tocată mărunt și oregano. Tapetează bucățile de somon cu acest amestec de condimente. Încălzește grătarul la o temperatură medie și gătește somonul pe fiecare parte timp de 2-3 minute sau după bunul plac. Pune bucățile de somon preparate pe o farfurie și acoperă-le cu folie.
Prepară salsa de mango și avocado. Amestecă mango, avocado, castravetele, ceapa, ardeiul iute, coriandrul și sucul de lime într-un vas. Așează pe farfurie frunzele de fenicul peste care așezi somonul împreună cu salsa de mango și avocado. Savurează preparatul imediat după gătire.
Salată de vită și ananas
Ingrediente
- 1 legătură de frunze proaspete de coriandru, tocate mărunt
- 2 lingurițe de ghimbir ras
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 1 lingură ulei de măsline presat la rece
- 2 bucăți de file de carne de vită
- 1/2 ananas copt, decojit și feliat subțire
- 2 cepe verzi tăiate grosier pe diagonală
- 1 castravete tăiat subțire pe diagonală
- 1 ardei roșu feliat subțire
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură de frunze de mentă proaspete
- 1/4 cană suc de lime
- ardei iute
Cele mai citite articole
Trece fileurile de vită printr-un amestec format din coriandru, ghimbir, usturoi și ulei de măsline. Încinge grătarul și gătește carnea timp de 3-4 minute pe fiecare parte, sau până este gătită după preferință. Pune apoi bucățile de carne pe un platou și acoperă-le cu folie. Lasă-le deoparte pentru 5 minute.
Amestecă cu grijă ananasul, carnea de vită, ceapa verde, castravetele, ardeiul roșu, pătrunjelul și menta într-un castron mare. Împarte salata în farfurii pentru servire. Asezonează după preferință cu ardei iute și suc proaspăt de lime.
Poți să pregătești cu ușurință această salată proaspătă chiar la tine acasă, dar o regăsești și în meniurile de la cele mai bune restaurante din marile orașe. Comandă mâncare online în Baia Mare și bucură-te de acest preparat simplu, atractiv, gustos și îndrăzneț.
Cremă de avocado cu banane
Ingrediente
- 1 avocado mare
- 2 banane coapte
- 1 linguriță de miere
- fulgi de migdale
- fulgi de ciocolată
- zeama de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare
Curăță avocado de sâmbure și de coajă, apoi taie-l în două, transversal. Scoate sâmburele cu o lingură, apoi extrage pulpa de avocado din coajă tot cu ajutorul unei linguri. Stropește imediat cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze.
Pune pulpa de avocado în vasul unui blender, împreună cu bananele decojite, mierea și puțină zeamă de lămâie. Mixează bine ingredientele, până obții o pastă cremoasă fină și frumos colorată. Servește crema astfel obținută în cupe elegante, pe care le decorezi cu fulgi de ciocolată și migdale.
Acordă timp preparării rețetelor recomandate și nu vei regreta. Poftă bună!