Verifica componentele masinii la un service auto autorizat

Oricine are o masina sau doreste sa cumpere una, stie ca exista documente de pastrat in ordine, sub pedeapsa unor penalitati mari. O agentie de bune practici auto este un ajutor valid pentru cele mai diverse nevoi: solicitarea unui duplicat a permisului de conducere, plata impozitului pe proprietate sau a taxei de timbru, inregistrarea unui pasaj sau transferul de proprietate auto si multe altele. Toate aceste cerinte birocratice reprezinta, pentru proprietarul unui mijloc de transport, nu atat o pacoste, cat mai degraba o garantie.

Este suficient sa spunem ca pana la inceputul secolului al XX-lea legea prevedea ca proprietatea masinii merita titlul, adica oricine detinea vehiculul putea fi considerat proprietarul deplin. Odata cu dezvoltarea sectorului, s-a realizat ca aceasta regula nu ar putea fi suficienta pentru protejarea proprietarului legitim, asa ca in 1927 s-a nascut Registrul Public al Automobilelor (PRA), inca in vigoare astazi, in ciuda diferitelor propuneri de abolire a acestuia. Din 1927, legea a parcurs un drum lung, astfel incat automobilistul trebuie sa ia in considerare diverse cerinte pentru a putea calatori in siguranta si in conformitate cu regulile.

Agentia de practici auto: ce este

Agentia de practici auto nu este altceva decat o firma de consultanta auto sau o agentie auto, care ajuta utilizatorul sa interactioneze cu regulile, regulile si obligatiile stabilite de administratia publica. Agentia se ocupa atat de procedurile legate de mijloacele de transport, cat si de cele referitoare la automobilist.

Prin intermediul firmelor de consultanta auto este posibila inregistrarea vehiculelor (masini si motociclete), schimbarea proprietatii, plata taxei auto, dar si omologarea vehiculelor si reinmatricularea masinilor si motocicletelor istorice sau consultanta in transportul de marfuri si asa mai departe.

Cele mai citite articole

Despre componentele verificate la un service auto

Cateva componente verificate in timpul inspectiei auto sunt cele ale campului vizual, deoarece siguranta la bord incepe cu o viziune clara. Astfel, sunt inspectate geamurile, oglinzile retrovizoare, geamurile, saibele si, in cele din urma, stergatoarele de parbriz. De asemenea, sunt importante luminile de pozitie, indicatoarele de directie, dispozitivele de iluminare a placutei de inmatriculare si in special luminile.

Dintre acestea din urma, se masoara eficienta luminoasa, dar si orientarea corecta pentru a evita enervarea altor soferi. Pastrati-va intotdeauna masina in stare buna, astfel incat, in momentul inspectiei, sa nu existe probleme la trecerea verificarilor. In cazul in care revizuirea masinii nu este trecuta, platiti la fel, deoarece, pe langa costul unei reparatii auto, va trebui sa adaugati pretul unei noi revizii, care va fi efectuata in termen de 30 de zile de la rezultatul negativ.

De ce are nevoie vehiculul tau pentru a fi intotdeauna in siguranta? Masinile, motocicletele, camperele si toate celelalte vehicule au nevoi diferite de ingrijire si intretinere, care variaza, de asemenea, in functie de varsta si tipul de motor si de sursa de alimentare.

Revizia masinii este extrem de importanta pentru a ne tine in siguranta si pentru ca masina sa aibe o perioada de viata cat mai lunga si ”sanatoasa” posibil. O masina care nu este verificata in timp la un service auto poate aduce multe probleme si costuri. De aceea lasati asta pe mainile noastre iar noi ne vom ocupa de masina ta.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ai probleme în familie? Probleme de viață? Psihoterapeut Mihaela Dumitru

Articolul Urmator

Înainte de a cumpăra Ethereum, ai nevoie de informaţii importante despre această monedă

Cele mai populare