Lampa UV şi rolul ei în sănătatea angajaţilor tăi în fiecare zi

Cumpărarea şi folosirea unei lămpi UV într-un spaţiu de birouri este cea mai bună soluţie pe care o pot folosi angajatorii care ţin la sănătatea şi siguranța angajaţilor lor. Aceste lămpi UV sunt din ce în ce mai apreciate în ultimii ani, în contextul pandemiei cu Covid 19, dar sunt preferate şi de administratorii companiilor care pun preţ pe sănătatea şi productivitatea angajaţilor lor.

Pentru că spaţiul din birouri este limitat, existând numeroşi angajaţi care lucrează în acelaşi birou împreună cu alţi colegi care sunt supuşi îmbolnăvirilor cu viruşi şi cu bacterii, dezinfectarea cu UV este sigură, rapidă, eficienta, economică şi preferată de reprezentanţii marilor companii.

Importanța dezinfectării biroului cu o lampă UV

Folosirea lămpii UV pentru dezinfectarea spaţiului de birouri este modalitatea preferată în cadrul companiilor SEO, de traduceri, de marketing, de call center, contabilitate, precum şi alte domenii care implică munca la birou a mai multor persoane sau angajaţi. Dezinfecţia cu razele UV asigură igienizarea spaţiului, a aerului, a unităţilor de producţie, a birourilor, a unităţilor de lucru cu publicul, dar şi a spaţiilor medicale, eliminând microorganismele dăunătoare sănătăţii.

Cele mai citite articole

Lămpile UV sunt folosite pe scară largă nu numai în unităţile spitaliceşti sau de învăţământ, ci şi în clădirile de birouri, fiind indispensabile în lupta cu noul Coronavirus, dar şi cu alte virusuri şi cu bacterii nocive. Lumina UV inactivează microorganismele, ca urmare a deteriorării acizilor nucleici, fiind eficientă împotriva bolilor virale, bacteriene, parazitare, organismelor patogene, dar şi a celor responsabile de hepatită, febră tifoidă şi alte afecţiuni.

Lampa UV ideală pentru angajaţii din birou

Alegerea unei lămpi UV pentru birou nu este facilă, dar cu siguranţă reprezintă un avantaj în fata bacteriilor şi virusurilor. Ceea ce înseamnă că, pentru a face alegerea perfectă pentru nevoile fiecărei afaceri în parte, este important ca administratorii să cunoască câteva aspecte importante ce caracterizează produsul dorit. Cea mai importantă componentă este tubul, care are un aspect comun, asemănător celor fluorescente, confecţionat din sticlă specială numită cuarţ, conţinând un înveliş protector care limitează deprecierea luminii UV către valori joase.

Eficienţa unei lămpi UV într-un birou este direct proporţională cu puterea lor măsurată în W şi cu durata de timp a expunerii. Practic, cu cât este mai mare puterea lămpii şi timpul de expunere, cu atât tratamentul UV este mai eficient. Pe lângă puterea în W a tubului, un aspect foarte important de analizat este capacitatea de a emite sau nu ozon în timpul sterilizării. Ceea ce înseamnă că, lămpile bactericide sunt de mai multe tipuri, unele având capacitatea de a steriliza suprafeţele pe care cade lumina UV şi altele funcţionând pe bază de ozon, care asigură dezinfecţia aerului din încăpere.

Lămpile UV care sterilizează obiectele din încăpere şi suprafeţele sunt cele care nu produc ozon şi au un efect maxim asupra obiectelor expuse direct luminii sau celor care se afla în raza luminii. De asemenea, lămpile UV care emit lumina UV sterilizează suprafeţele lucrurilor şi pot fi folosite pentru curăţarea interioară.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Ce trebuie sa știi despre alegerea corpurilor de iluminat pentru baie?

Articolul Urmator

Activităţi pentru vacanţă: de ce rechizite este nevoie

Cele mai populare