Activităţi pentru vacanţă: de ce rechizite este nevoie

Toţi copiii (oare sunt şi excepţii?) sunt cu gândul la vacanţa de vară şi visează cum îşi vor petrece timpul liber, de dimineaţa şi până seara târziu. Părinţii responsabili ştiu însă că şi în vacanţă puii lor au nevoie de activităţi care să le stârnească imaginaţia, creativitatea şi buna dispoziţie. Dacă ghiozdanul sau geanta de grădiniţă ajung undeva într-un colţ pe perioada vacanţei, câteva dintre rechizite vor rămâne totuşi pe birou, pregătite de a fi folosite.

Câte lucruri nu se pot desena cu ajutorul unor carioci!  Acestea pot fi de mai multe tipuri: cu vârf subţire, cu vârf conic, cu vârf gros, cu două capete, iar unele chiar îşi pot schimba culoarea pe foaie. Se aleg în funcţie de preferinţele copilului, dar dacă setul este mai mare, cu 12 sau chiar cu 24 de piese, cu atât mai bine, distracţia va fi şi mai mare!

Cu ajutorul cariocilor, creativitatea copiilor poate zburda pe hârtie. Micuţii pot desena în culori vii: peisaje de vară, porturi din diverse zone, animale şi puii lor, personajele preferate din poveşti, din filmele sau desenele animate preferate, câte şi mai câte.

Pentru a putea folosi cariocile, evident va fi nevoie şi de coli speciale de desen. Acestea sunt mai groase decât cele de copiator şi preîntâmpină accidentele de lucru: ruperea hârtiei sau deterioarea ei. În plus, cariocile vor aluneca mai uşor şi vor putea fi mai bine stăpânite de către cei mici.

Cele mai citite articole

Imaginaţie fără limite

Orice mic artist are nevoie în vacanţă şi de creioane colorate. Fie că sunt utilizate pe o carte de colorat în care contururile sunt deja trasate sau că ei înşişi creează situaţiile şi personajele pe foaie, creioanele colorate sunt o ocazie excelentă de relaxare pentru un copil. După o joacă intensă, după activităţi istovitoare, copilul se aşază la masa de lucru şi, cu ajutorul creioanelor colorate, are ocazia să se relaxeze şi să se desfăşoare în largul lui.

Flori din hârtie creponată

Lipiciul este şi el de nelipsit în vacanţe. Cu ajutorul său copiii pot crea peisaje, lipind pe foaia de desen diverse materiale, tăiate în prealabil cu ajutorul unei foarfeci. Soarele poate fi o bucăţică rotundă dintr-o haină veche pe care mama nu o mai foloseşte şi pentru care şi-a dat acceptul de a fi transformată într-o eventuală operă de artă. Casa din deal poate fi decupata dintr-un alt desen şi, cu ajutorul lipiciului, ataşată unei noi creaţii.

Hârtia creponată este şi ea un material potrivit pentru copii în vacanţe. Aceasta vine în toate culorile şi cu ajutorul ei se pot crea diverse obiecte, în special florile atât de apreciate. Tehnica realizării florilor din hârtie creponată se poate însuşi după doar câteva vizionări ale unor tutoriale de pe internet. Şi ce impresionaţi vor fi toţi ai casei când copiii le vor arăta buchete de flori multicolore realizate cu drag şi implicare!

Cele mai citite articole