Ce trebuie sa știi despre alegerea corpurilor de iluminat pentru baie?

Dintre toate încăperile locuinței, baia este poate cea mai dezavantajată din punct de vedere al luminii naturale. Atunci când proprietarii aduc în discuție iluminarea în baie, aceștia trebuie să oferă o importanță deosebită luminii naturale, dar și celei artificiale și luării celei mai bune decizii din marea varietate de corpuri de iluminat Cluj Napoca potrivite pentru baie.

De cele mai multe ori, baia este prima cameră în care oamenii intră dimineața imediat după ce părăsesc confortul patului, așadar atmosfera din interiorul băii influențează poate restul zilei. Totodată, baia este locul locul în care oamenii se spală, se aranjează, au nevoie de intimitate și lumina este cea care le setează ritmul zilnic, un rol extrem de important în sănătatea generală a organismului. Pentru a alege corpurile de iluminat pentru baie potrivite este necesar ca locatarii unei locuințe să țină cont de câteva lucruri foarte importante.

Nivelul luminii din baie și importanța acestuia

Practic, proprietarii trebuie să își răspundă la întrebarea de câtă lumină are nevoie o baie? Acest răspuns depinde de persoana care va utiliza baia, de activitățile pe care dorește să le desfășoare acolo și de preferințele personale ale acesteia. Experții în corpuri de iluminat sugerează că pentru a calcula necesarul de lumină din baie trebuie adunat la anii vârstei celui mai bătrân membru al familie, 20, după care această sumă obținută se înmulțește cu 10 iar valoarea obținută reprezintă numărul de lucși. Cu alte cuvinte, este foarte ușoară determinarea nivelului intensității luminii necesare într-o baie.

Montarea sistemelor de iluminat ce pot fi reglate din punct de vedere al intensității reprezintă o variantă excelentă pentru toți membrii familiei.

Lumina solară care pătrunde în baie

Cele mai citite articole

Lumina solară este foarte importantă în toate încăperile din casă, nu numai în baie. Aceasta contribuie la îmbunătățirea stării de spirit și la setarea ritmului cardiac care reglează ciclurile de somn și trezie. Ideală este baia astfel gândită încât să dispună de o fereastră cât mai mare prin care să pătrundă lumina solară. Din păcate, băile mici și întunecoase din apartamentele de bloc nu permit luminii solare să pătrundă în timpul zilei, de aceea este necesară montarea unor corpuri de iluminat puternice.

Lumina din jurul oglinzii sau căzii

Cele mai bune corpuri de iluminat în ceea ce privește oglinzile din baie sunt cele ce vin montate pe o parte și pe alta a oglinzii poziționate la nivelul ochilor utilizatorului, astfel încât întreaga față a celui care se uită în oglindă să fie iluminată în mod egal fără a lăsa nici o parte în umbră. Dacă nu este posibilă montarea unei oglinzi cu iluminare integrată, se poate opta pentru fixarea corpurilor de iluminat pe aceeași perete cu aceasta, de-o parte și de alta, sau pe pereții laterali celui pe care stă oglinda. Există și posibilitatea montării unui singur corp de iluminat deasupra oglinzii. Cu toate acesteam variantele clasice care vin cu un singur bec nu sunt cele mai eficiente.

Lumina din jurul căzii parte este foarte importantă și în privința acesteia există niște reguli clare pe care fiecare constructor trebuie să le respecte. Concret, nu se vor putea fixa corpuri de iluminat deschise sau atârnate deasupra căzii dacă nu există cel puțin 2 m și jumătate între partea superioară a căzii și tavan plus încă un metru pe orizontală. De aceea, se recomandă alegerea unor aplici închise pentru această zonă sau montarea geamurilor pe unul din pereții laterali ai căzii ori un iluminator pe tavan.

Nu nu ultimul rând, se va pune accent și pe alegerea unor spoturi pentru lumina de la duș precum și montarea unui bec special de 5v pentru momentele în care utilizatorii folosesc toaleta noaptea, astfel încât intensitatea luminii să nu îi deranjeze.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cele mai frumoase locuri din Bacău şi din împrejurimi

Articolul Urmator

Lampa UV şi rolul ei în sănătatea angajaţilor tăi în fiecare zi

Cele mai populare