Grile gravitaționale pentru sistemele de ventilație

Ai nevoie de o grilă gravitațională? TC Romania Crown Cool oferă astfel de produse de calitate superioară la prețuri accesibile. 

Ventilația gravitațională 

Ventilația gravitațională este cea mai simplă și mai veche metodă de schimb de aer din clădiri, care constă într-un sistem de conducte de ventilație verticale care elimină aerul cald din părțile superioare ale camerelor către exterior.

Datorită diferenței de presiune, care se creează în conducta de ventilație în anumite condiții atmosferice, se creează un curent de aer, datorită căruia aerul este extras prin canalul de gravitație al ventilației. Cu toate acestea, o astfel de situație apare doar în circumstanțe strict definite.

Grilele care sunt utilizate ca amortizor de aer fără întoarcere sunt instalate la ieșirea conductei de ventilație și previn pătrunderea inversă a aerului și precipitațiile atmosferice într-un moment în care ventilatorul nu funcționează sau nu există curent în sistemul de ventilație.

Grilele gravitaționale au “obloane” speciale, datorită cărora există protecție împotriva vântului și precipitațiilor, iar acest tip de “oblon” oferă, de asemenea, protecție împotriva tirajului din spate.

Grila gravitațională are o flanșă care v-a permite să se ascundă eventualele denivelări ale orificiului de ventilație.

Grilele de ventilație sunt o verigă importantă în sistemul de climatizare, utilizate pentru deservirea completă a clădirilor rezidențiale, dar și pentru cele industriale. Instalarea acestor dispozitive se realizează în conductele de ventilație sau în exteriorul conductelor de aer.

Grila gravitațională este utilizată mai ales pentru conectarea cu conducte de ventilație rotunde. De asemenea, puteți utiliza grila pentru a decora conductele de ventilație de evacuare dreptunghiulare sau pătrate.

Cel mai adesea, grilele de ventilație sunt percepute de potențialii cumpărători ca fiind un element adecvat pentru interior, care permite să se completeze armonios designul general al spațiilor și să se ascundă ieșirea canalului de ventilație.

Totuși, funcția principală a grilelor de ventilație este distribuția aerului în rețeaua de conducte. Acest dispozitiv simplu, dar foarte necesar, este capabil să asigure o circulație uniformă, respectiv îndepărtarea și furnizarea de mase de aer într-o anumită incintă.

Cele mai citite articole

Amenajarea sistemului de ventilație implică amplasarea grilelor (grătarelor) în așa fel, încât mișcarea aerului în cameră să acopere întregul spațiu fără zone stagnante. Grilele de ventilație trebuie amplasate la o distanță suficientă de componentele de alimentare și de evacuare pentru a permite fluxul natural de aer să se miște. 

Când se achiziționează o grilă de ventilație, trebuie să se acorde atenție la următoarelor detalii: 

●  Caracteristicile de instalare

Grilele sunt cele mai simple structuri posibile, motiv pentru care pot să fie fixate fără probleme în cuie sau șuruburi obișnuite. Cu toate acestea, modelele de grile gravitaționale cu modele mai complexe necesită inserții suplimentare și o potrivire adecvată efectuată printr-o presare atentă.

●  Dimensiunile și forma grilei de ventilație

Atunci când alegeți grilele gravitaționale, parametrii ce trebuie luați obligatoriu în considerație sunt: lățimea, înălțimea și grosimea produselor ce se doresc achiziționate, deoarece în viitor schimbarea dimensiunilor orificiului de ventilație este foarte dificilă sau complet imposibilă. În unele cazuri, este posibil să se fabrice și grile de ventilație de forme nestandardizate, dar complicațiile cu înlocuirea acestor grile sunt destul de mari, deci orientarea spre cele standardizate este cea mai înțeleaptă alegere.

●  Funcțiile grilelor

Există grile de ventilație reglabile și grile de ventilație nereglabile. Mai mult decât atât, există modele prevăzute cu o supapă de reținere care permite trecerea aerul într-o singură direcție.

●  Orificiile pe care le prezintă

În grilele de ventilație există orificii care pot fi sub formă pătrată, de romb, circulară. Unele modele de grile foarte populare sunt acelea ce se prezintă sub formă de jaluzele. Dacă ai nevoie de mai multă protecție împotriva insectelor, atunci este bine de știut că există și grile pentru exterior echipate cu plase speciale de protecție.

Intră pe tcromania.com pentru a comanda de acolo grilele gravitaționale de care ai nevoie!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Când şi de ce este necesară intervenţia unui psiholog online

Articolul Urmator

Cum alegi cureaua ceasului de dama

Cele mai populare