Cum alegi cureaua ceasului de dama

Deși cel mai adesea privirea cade asupra cadranului, cureaua ceasului de damă este un element foarte important pentru că îi pune în valoare conturul, culorile, îi conferă eleganță sau o alură sportivă și este un element căruia merită să i se acorde cea mai mare importanță.  În plus, cureaua este partea ceasului care suportă manipulările zilnice, dependențele și alte lucruri, de aceea alegerea ceasului nu ar trebui să excludă și variantele de curele disponibile în colecțiile de ceasuri femei din marile magazine.

Curea din piele silicon sau metalică? Cum alegi materialul pentru ceasul tău de damă modern?

 Ceasurile de damă moderne au devenit accesorii nelipsite din garderoba femeilor sofisticate, pasionate de modă și atente la felul în care se prezintă celor din jur. Ceasul de mână poate aduce un plus de valoare ținutelor, dar deopotrivă constituie un accesoriu extrem de funcțional și util. Indiferent de motivul pentru care femeile investesc în acest accesoriu, aspectul ceasului cu siguranță le va atrage atenția de fiecare dată și va constitui un argument în decizia achiziționării. Brățara sau cureaua ceasului metalice vin cu avantajele lor, tocmai de aceea nici una dintre cele două opțiuni nu trebuie subestimată.

Avantajul de a opta pentru ceasul de damă cu curea din piele, din material textil sau din silicon este acela că oferă posibilitatea personalizării stilului, ceea ce înseamnă că în loc ca doamnele să aleagă o curea simplă neagră, pot alege mai multe modele în diverse culori pe care să le schimbe în funcție de vestimentație.

Pe de altă parte, ceasurile de damă cu brățară metalică vin cu avantaje deloc de neglijat. Metalul este un material elegant, strălucitor și devine un accesoriu-bijuterie, îndrăgită atât de bărbați cât și de femei mai ales în ținutele elegante și sofisticate. Cureaua din oțel inoxidabil, cel mai comun metal pentru brățara ceasurilor moderne de damă, dar și brățara din aur, argint sau titan se regăsește pe piață în diferite nuanțe și mărimi.

Cele mai citite articole

Avantajele ceasurilor cu brățară metalică pentru doamne includ versatilitatea (pentru că acestea pot fi purtate atât la ținute casual, smart casual, office dar și foarte elegante), durabilitatea, rezistența la apă și transpirație și posibilitatea de a fi modificate conform dimensiunii încheieturii.

Ceasurile de damă cu curea din piele, pe de altă parte, reprezintă alegerea potrivită pentru persoanele care pun preț pe eleganță. Cu o istorie îndelungată, curele de piele și-au păstrat atât eleganța, cât și aspectul luxos în societatea modernă actuală și reprezintă o alegere potrivită mai ales la ținutele formale. Alegerea culorii pielii depinde în mare măsură de stilul purtătoarei. Foarte multe femei preferă ceasurile cu curea din piele deoarece este un material care nu se simte rece, este confortabil de purtat și foarte elegant.

Ceasuri de damă cu curea din material textil sau silicon

Nu în ultimul rând, pe piață se găsesc și modele de ceasuri de damă cu o curea din material textil, fiind foarte ușoare, populare printre pasionatele de ceasuri sport, cu un stil nonconformist. Acestea sunt un must-have al outfiturilor estivale, îndeosebi modelele cu imprimeuri, care se potrivesc ținutelor într-o singură culoare. Pe de altă parte, ceasurile care au curele textile uni se vor potrivi ținutelor cu imprimeuri bogate.

 Nu în ultimul rând, curelele ceasurilor de damă din silicon sunt potrivite pasionaților de sport, mișcare, fiind accesorii ușor de purtat. Acesta este un material durabil, elastic și comod, permițând utilizatorilor să se bucure de activitățile sportive și nautice care le fac plăcere fără a-i deranja atunci când îl poartă la încheietură.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Grile gravitaționale pentru sistemele de ventilație

Articolul Urmator

Stil vestimentar masculin: 5 reguli de asortare

Cele mai populare