Când şi de ce este necesară intervenţia unui psiholog online

Parcursul vieţii este un ansamblu expus permanent schimbărilor şi anumite probleme pot apare şi pot afecta într-un mod distorsionat viaţa personală sau profesională. Consilierea psihologică îmbracă mai multe forme şi se adresează la nivel larg în scopul soluţionării unor probleme ce se nasc în diverse aspecte ale vieţii. Revendicările neîmplinite la nivel emoţional, cognitiv sau comportamental pot provoca anumite tipuri de tensiuni asupra organismului uman care pot fi eliminate printr-o serie de şedinţe cu un psiholog online.                    .

Intervenţia psihologică specializată

După domeniul de aplicabilitate, consilierea psihologică implică o metodologie diferenţiată prin:

–   şedinţe individuale, de cuplu sau grup;

–   frecventă de scurtă durată sau mai lungă, în funcţie de problemele tratate şi răspunsul la intervenţia de specialitate;

–   factorii implicaţi şi orientarea psihologului privind procedurile folosite în procesul de consiliere;

–   evaluarea stării psihologice privind evenimentele şi direcţia progresivă a pacientului.

Cele mai citite articole

Elaborarea planului de consiliere se face în mod individual, pentru fiecare caz în parte, în funcţie de tipul eliberărilor ce se urmăresc a fi eliminate (blocaje emoţionale, relaţii conflictuale, dificultăţi şcolare, profesionale, financiare, pierderea unei persoane dragi, comunicare în cuplu şi aşa mai departe).

Factorii implicaţi în apariţia evenimentelor dureroase

Sfera de influenţă care naşte dezechilibre la nivelul organismului uman cuprinde o serie de factori ce afectează în mod direct vieţuirea şi echilibrul mental. Dintre aceştia, cei mai importanţi sunt: stresul cotidian, inadaptarea, neacceptarea unor situaţii, conflicte spontane, tensiuni în relaţionare, presiuni apărute în anumite perioade, insomnii, dezorientare privind luarea deciziilor la un moment dat, diferite tipuri de blocaje, atacuri de panică.

Pe parcursul vieţii, se poate produce o schimbare menită să fixeze un dezechilibru intern greu de gestionat, moment în care un psiholog online poate aplana uşurarea sufletească într-o manieră specializată.

Utilitatea şedinţelor cu un psiholog online

Tehnologia prezintă un fond avansat evolutiv de folosinţă a computerelor sau a altor aparate electronice, în care spaţiul virtual permite o exploatare uşoară pentru mai multe tipuri de activităţi, printre care şi consilierea psihologică. Felul în care se propagă terapia în mediul online este apreciată pentru uşurinţa de implementare, accesibilitatea uşoară şi proiecţia în funcţie de necesităţi. 

Consilierea se realizează prin folosirea unor aplicaţii ce permit apeluri video între părţile implicate. Procesul este etapizat prin fixarea unui număr de şedinţe în funcţie de problema vizată şi evoluţia în timp a felului în care se resimte terapia. Şedinţele cu un psiholog online oferă un cadru de terapie personalizat şi permite o monitorizare funcţională a stărilor în contextul aplicabilităţii metodologice de specialitate.

Vizitele la un psiholog online pot ajuta pacientul să se simtă mai bine, mai împlinit şi mai fericit, motiv pentru care sunt recomandate tuturor persoanelor care simt nevoia să discute cu cineva, să relaţioneze şi să îşi rezolve anumite probleme. 

Un psiholog bun va lucra la fel de bine şi online şi offline şi va răspunde cu succes tuturor cerinţelor venite din partea clientului în materie de soluţionare a problemelor, indiferent de natura acestora. Apelând la un psiholog, o foarte mare parte din probleme sunt ca şi rezolvate, datorită modului în care acesta le rezolvă.

Cele mai citite articole