De ce sa alegi Rhodos pentru a-ti petrece vacanta?

Vrei o vacanta in Grecia pe o insula insorita? Exista cateva motive bune pentru a alege Rhodos pentru o vacanta la soare si la mare…

Rhodos este o insula greceasca foarte turistica si daca este atat de apreciata, este pentru ca beneficiaza de un cadru feeric si de un climat ideal. Iti garantez ca merita tot efortul pentru a cumpara un charter Rhodos ca sa poti aceasta insula magnifica.

Rhodos, o insula aparte cu multe obiective de vizitat

Este convenabila pentru ca are un aeroport care se afla la aproximativ 20-30 de minute cu autobuzul de orasul Rhodos. Orasul este impartit in doua: Noul Rhodos si Vechiul Rhodos. Orasul vechi este inconjurat de metereze antice, iar strazile inguste sunt fermecatoare. Portul Rhodos este destul de impunator si nu are nimic foarte tipic din cauza ambarcatiunilor mai mari care pleaca spre Turcia, Creta…

Insula Rhodos are alte sate mult mai frumoase decat orasul Rhodos printre care Lindos  si Plimiri in sudul insulei care este mai impadurita si unde se poate face windsurfing! Poate ca Rhodos nu va fi insula ta preferata din Grecia, dar ceea ce iti va placea cel mai mult este Valea Fluturilor: o vale superba, foarte impadurita, plina de fluturi superbi de toate felurile! 

Orasul vechi, numit „orasul medieval”, plin de farmec te va uimi cu siguranta. Acest oras, declarat „patrimoniu mondial UNESCO” in 1988, contine multe stradute pitoresti si monumente frumoase din vremea Cavalerilor din Rhodos. Vei adora atmosfera acestui oras care pare atat de placut, cat si de cald.

Cele mai citite articole

Pe masura ce mergi pe alei, vei intalni Piata lui Hippocrate, cu fantana amplasata chiar in centru, vei gasi cafenele, magazine de suveniruri si restaurante.

Palatul maestrilor a fost construit in secolul al XIV-lea. Vei gasi in interiorul acestui palat o curte mare si multe coloane si statui. Timpul de vizitare este in jur de 1h30, putine explicatii sunt prezente in interiorul Palatului, un ghid va fi deci esential.

Colosul din Rhodos este orientat spre mare, cu un soare somptuos, fotografiile tale vor fi magnifice. Daca vrei sa mergi in Rhodos, trebuie sa vezi neaparat Colosul. Este una dintre cele 7 minuni ale lumii. Legenda spune ca era o statuie a lui Helios (zeul Soarelui), din bronz, a carei inaltime depasea treizeci de metri, opera lui Chares din Lindos care a fost distrusa in -226 de un cutremur. 

Lindos

Cand explorezi orasul, vei intalni si un oras vechi plin de farmec precum Rhodos. Poti ajunge la Acropole pe spatele magarilor. Lindos este situat la est de insula Rhodos. Este un sat mic cu multe activitati si multe de vazut. Poti vedea casele albe tipice ale Greciei acolo.

Panorama de la acropole este incredibila. Din acest punct de vedere, puteti vedea casele albe ale satului Lindos, plaja principala si golful magnific Saint-Paul. 

Prasonisi

Este o insula greceasca unde vei vedea separarea celor 2 mari: Marea Egee si Marea Mediterana. Daca esti un fan al Kitesurfingului si Windsurfing-ului, vei gasi aici ceea ce cauti, este un loc esential pentru pasionatii de sporturi nautice.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

12 Talismane norocoase in functie de zodie

Articolul Urmator

De ce iubesc bărbații fotbalul?

Cele mai populare