Cum sa-ti alegi paravanul de baie?

Cu un paravan cada, combini cada si dusul pentru a satisface toate nevoile familiei! Fie ca este glisant sau pivotant, fix ​​sau cu obloane, paravanul tau de baie va fi ales in functie de configuratia camerei, cazii si bineinteles de design.

Ce tip de paravan de baie sa alegi in functie de nevoile tale?

Mai puternic si mai modern decat o perdea de dus, un paravan de cada iti va permite sa eviti stropirea in timp ce iti asiguri cada.

Din punct de vedere al confortului, reduce si senzatia de frig atat la dus, cat si la baie, ceea ce nu este de neglijat in cazul copiilor sau intr-un moment zen lung…

Exista multe modele de paravane de baie, printre care distingem:

  • Fix
  • Pivotant
  • Pivotant rabatabil
  • Pivotant glisant
  • Integral.

Asa ca fa-ti timp pentru a-l studia pe cel care ti se potriveste cel mai bine.

Ce material ar trebui sa alegi pentru peretele cazii tale?

Paravanele de baie sunt realizate din doua materiale principale: sticla si acril. Sticla poate fi tratata cu tratament anti amprenta si anticalcar pe partea care va intra in contact cu apa; acrilul este mai usor si mai ieftin.

Paravanul de baie din sticla

Este de grosime variabila in sticla securizata. Poate fi ales in diferite tipuri de finisaje:

  • sticla transparenta: ideala pentru incaperi mici, aceasta creeaza o senzatie de spatiu si claritate, dar face necesara mentinerea curata a sticlei;
  • sticla serigrafiata: benzi simple sau desene complexe ascund o parte din sticla, oferind o nota decorativa;
  • geam mat sau granit: toata suprafata este opaca, lumina trece, dar trebuie sa asiguri suficienta iluminare pentru a face un dus in bune conditii. Sticla mata este neteda, granitul are un relief si ambele sunt putin dificil de intretinut.

Paravanul de baie acrilic

Acrilul si toate materialele plastice echivalente sunt usoare si un raport calitate-pret bun.

Aspectul este adesea granit, dar exista pereti transparenti. Avantajul acrilicului este o transparenta practic echivalenta cu cea a sticlei. Pe de alta parte, suprafata este mai sensibila la zgarieturi.

Profile de paravan de baie

Profilele paravanelor de baie sunt structura care sustine sticla si care permite instalarea. Nu exista asadar pereti fara profile si, pentru a se potrivi cu stilul baii, alegerea este vasta!

Profilele pot fi drepte sau rotunjite si incadreaza paravanul de baie sau nu.

Sunt realizate in cea mai mare parte din aluminiu, pentru finetea si rezistenta acestuia, iar toate finisajele sunt posibile: crom, argintiu, alb lucios, negru mat pentru un stil loft industrial etc.

Cum se instaleaza un paravan de baie?

Oricare ar fi modelul de paravan de baie, acesta vine insotit de instructiuni de asamblare pe care trebuie sa le citesti cu atentie inainte de a incepe montajul si sa enumeri toate elementele care alcatuiesc peretele tau.

Articolul Anterior

Bursa de valori – ce este si de ce tot mai multe persoane investesc?

Articolul Urmator

Ce jucării adoră copiii? Iată ce cadouri să le faci micuților

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *