Bursa de valori – ce este si de ce tot mai multe persoane investesc?

Bursele de valori indeplinesc trei functii fundamentale: 1) sa ofere companiei o modalitate foarte valoroasa de finantare in sine, care este facilitata de lichiditatea pe care o furnizeaza, precum si de posibilitatea diversificarii riscurilor, 2) de a servi drept forum in care companiile sunt evaluate, deoarece ofera cotatii in mod continuu si 3) de a furniza informatii cu privire la asteptarile investitorilor, care se reflecta in citate.

In intreaga lume, bursele au o importanta economica fundamentala, sunt mobilizatoare ale unor volume mari de investitii, permitand, de asemenea, prezenta unor mici investitori sau deponenti care altfel nu s-ar putea gandi sa acceseze anumite companii pentru a participa la beneficiile si riscurile initiativelor de afaceri mari. Pentru a avea succes, este necesar sa se faca un curs investitii bursa cu ajutorul caruia sa se obtina cunostintele necesare unor investitii sustenabile si durabile.

Care a fost prima bursa de valori?

Prima bursa de valori a aparut la Bruxelles, Belgia, in jurul secolelor al XIV-lea si al XV-lea, extinzandu-se mai tarziu la Anvers si Amsterdan; tocmai ;a aceasta ultima Bursa de Valori a avut loc prima mare „fisura” (scaderea preturilor) a actiunilor.

Aceste institutii au aparut pentru a localiza intr-un singur loc comerciantii care au venit din diferite regiuni pentru a-si schimba bunurile pentru a exercita un control mai eficient asupra lor. Odata cu evolutia economiei, contractele reprezentative de bunuri (valori mobiliare) au inceput sa fie tranzactionate fara a fi nevoie sa se transporte fizic produsele.

Bursa in Europa

Astfel au inceput sa apara Bursele de Valori din intreaga Europa (Madrid, Frankfurt, Paris, Londra) printre cele mai importante de pe batranul continent; cu toate acestea, dezvoltarea completa a Burselor de Valori nu a avut loc pana la Revolutia Industriala din secolul al XIX-lea.

Astfel, fenomenul bursier a capatat o noua dimensiune, iar astazi apare strans legat de evolutia sistemelor capitaliste de economie de piata. In 1792 se infiinteaza cea care este, fara indoiala, cea mai faimoasa dintre toate Bursele de Valori, aceasta este cea din New York, mai bine cunoscuta sub numele de strada pe care se afla: Wall Street. Pana in 1920 Wall Street a devenit centrul finantelor internationale.

Merton Miller sustine ca ideea pietelor financiare contribuie la cresterea economica; Pe de alta parte, Schumpeter sustine ca intermediarii financiari mobilizeaza economiile, evalueaza proiectele, gestioneaza riscurile, monitorizeaza administrarea si faciliteaza tranzactiile, acesti factori fiind esentiali in inovarea tehnologica si dezvoltarea economica.

De ce tot mai multe persoane investesc la bursa?

Pentru ca au aparut foarte multi specialisti in domeniul economic care spun ca o parte din capital ar trebui sa fie tinuta sub forma de actiuni. Astfel, chiar si cei care nu stiu de fapt ce este bursa si cum functioneaza, aleg sa cumpere actiuni, investind de cele mai multe ori inutil si pierzand bani. De aceea sunt recomandate cursurile pentru investitii la bursa, astfel incat cei care investesc sa nu mai faca greseli fundamentale si sa nu mai piarda sume importante de bani.

Articolul Anterior

Cum iti pregatesti un portofoliu fizic pentru interviuri

Articolul Urmator

Cum sa-ti alegi paravanul de baie?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *