Cum să alegi un pat tapițat

Puține lucruri sunt la fel de importante ca un somn bun iar deținerea unui pat tapițat superb poate face ca somnul dumneavoastră să fie mai liniștit ca niciodată. Un pat tapițat, pentru cei neinițiați, se distinge prin rama de pat învelită în țesături sau piele, care creează un aspect cald și confortabil.

Sunt disponibile multe tipuri de paturi tapițate, iar pentru a găsi stilul ideal pentru dvs. este nevoie de o privire mai atentă asupra unor caracteristici definitorii. Iată o prezentare generală rapidă pentru a vă ajuta să restrângeți căutarea.

Avantaje și dezavantaje ale paturilor tapițate

Este un pat tapițat potrivit stilului tău de viață? Țesătura moale cu care este tapițat oferă avantaje și dezavantaje. Pe de o parte, vă puteți delecta cu luxul și stilul unei tăblii de pluș sau piele. Pe de altă parte, îngrijirea unui astfel de pat poate fi un factor descurajant dacă aveți animale de companie care zgârie. Spre deosebire de tăbliile din metal și lemn, pânza sau pielea se pot păta și rupe. Unele tipuri de țesături sunt mai rezistente decât altele, deci căutați-le pe acestea dacă credeți că este posibil să aveți nevoie de așa ceva.

Materiale pentru copii și animale de companie

Cele mai citite articole

Țesăturile rezistente realizate pentru a face față la stropi și zgârieturi sunt alegeri bune pentru persoanele care dețin animale de companie. Țesăturile texturate și țesăturile cu modele (gândiți-vă la lenjerie groasă, șiret și nuanțe pestrițe) camuflează uzura de zi cu zi, iar o tăblie din piele artificială este ușor de curățat, dar s-ar putea rupe sub ghearele pisicuțelor și ale cățelușului. Catifeaua și microfibra sunt somptuoase, iar majoritatea pisicilor consideră că aceste țesături sunt mai puțin optime pentru zgâriere.

Îngrijirea patului tău tapițat

Indiferent dacă vorbim despre paturi mai mici sau paturi tapițate 180×200, deoarece chiar și cele mai meticuloase persoane  pot vărsa diverse lichide în pat, iar uleiurile noastre de piele și păr duc în timp la schimbări de culoare ale materialelor, trebuie să știți cum să vă îngrijiți patul tapițat pentru a vă proteja achiziția în anii următori. Aspirați țesătura în mod regulat și curățați-l cu abur dacă aveți această funcție la aspirator. Aplicarea unui spray de curățare a țesăturilor elimină mirosurile și vă împrospătează spațiul. Ștergeți, nu frecați, petele și curățați ușor cu apă și săpun.

În cazul în care tăblia patului este realizată din piele evitați să o ștergeți cu soluții sau șervețele care conțin alcool. Utilizați doar lavete fine, din bumbac, înmuiate în puțină apă.

Cumpărarea unui cadru de pat este o decizie importantă, una de care te vei bucura în fiecare seară timp de mulți ani. Alegând un pat tapițat, vă puteți liniști știind că ați luat o decizie excelentă, care vă asigură intimitate, confort și lux.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Actorul Dwayne Johnson, al optulea favorit să fie următorul președinte al SUA

Articolul Urmator

Ai probleme în familie? Probleme de viață? Psihoterapeut Mihaela Dumitru

Cele mai populare