Cum să alegi tigla ceramica potrivită pentru acoperișul casei tale

Acoperișul unei case este expus în permanență la intemperii, uneori chiar și la șocuri mecanice, iar din acest motiv este necesar ca materialele din care este realizat acesta să fie cât mai rezistente. De cele mai multe ori, beneficiarii aleg țigla ceramică pentru acoperișuri, fie pentru că aceasta le-a fost recomandată, fie pentru că în urma documentării reiese că aceasta este cea mai bună soluție. Află cum poți alege țigla ceramică potrivită pentru acoperiș, dar și care sunt detaliile de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba despre selecție.

Alege țigla ceramică cu rezistențe mari la intemperii

Țigla ceramică este un material deosebit de rezistent, iar unele tipuri de țiglă pot aduce beneficii majore în cazul expunerii. Este recomandat să cumperi din magazine specializate, precum Mathaus, deoarece aici prețul la tigla ceramică este ok, dar și calitatea produselor este ridicată.

În acest magazin poți găsi mai multe modele de țiglă ceramică, poți solicita informații suplimentare și poți găsi, de asemenea, chiar și completări și accesorii pentru sistemul de acoperiș, cum ar fi țigla de coamă sau de aerisire.

Alege țigla metalică pentru a proteja casa din punct de vedere termic

Țigla ceramică este realizată din argilă arsă, un material natural, care are beneficii foarte mari la nivel de izolare termică. Este important ca acoperișul să ofere aceste caracteristici de izolare, deoarece acesta este considerat a fi una dintre cele mai permisive punți termice. 

Alături de un sistem potrivit de astereală și de materialele de izolare termică potrivite vei observa că temperaturile vor fi pozitive iarna, iar căldura se va păstra în locuință, în vreme ce vara casa va păstra răcoare, pentru a te putea bucura de un ambient cât mai plăcut. 

Alege țigla ceramică pentru a-ți permite o bună aerisire la nivelul acoperișului

Una dintre cele mai mari probleme, atunci când vine vorba despre locuințe, este apariția condensului. Foarte multe locuințe au de suferit de pe urma acestui proces, astfel că este necesar să folosești pentru locuință materiale care să permită aerisirea și limitarea posibilității de dezvoltare a condensului.

Cele mai citite articole

Țigla ceramică poate face acest lucru, fiind un material care permite evacuarea vaporilor de apă. Astfel, la nivelul acoperișului vei vedea că nu se produce efectul de seră și nici mucegaiul și condensul nu vor apărea, tocmai datorită alegerii țiglei ceramice potrivite. 

Alege țigla ceramică cu aspect potrivit casei tale

Paleta de culori pe care o oferă țigla ceramică este suficient de amplă cât să poți alege ceva care să se potrivească locuinței tale. Ia în calcul nuanța finisajelor exterioare și pe cea a glafurilor și orientează-te și în funcție de aspectul zonal al amenajărilor. 

Este recomandat ca la nivel de acoperiș să nu alegi nuanțe pestrițe, ci să te axezi pe naturalețe și pe nuanțe calde, care să confere casei tale un aer primitor. 

În concluzie, dacă vrei să afli care este cea mai buna tiglă ceramică ar trebui să studiezi puțin piața, pentru a înțelege mai înainte de orice avantajele care diferențiază acest material de țigla metalică sau de alte tipuri de acoperișuri.

Mai apoi, pe baza preferințelor și a necesităților este recomandat să ai în vedere alegerea corectă, pentru ca locuința ta să se bucure de îmbunătățiri atât la nivel vizual, cât și la nivel de funcționalitate.

Alege țigla ceramică pentru casa ta pentru a fi sigur că aceasta corespunde nevoilor tale și nu uita să ai în vedere conlucrarea cu o echipă de montaj, pentru a te asigura că lucrarea este calitativă și că materialele își vor păstra caracteristicile pentru cât mai mult timp.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce sa alegi cele mai bune implanturi dentare atunci cand trebuie sa inlocuiesti dinti lipsa?

Articolul Urmator

Merită să investești într-un uscător de rufe? 5 avantaje

Cele mai populare