Merită să investești într-un uscător de rufe? 5 avantaje

Este uscătorul de rufe o necesitate sau o fiță? Noi îl considerăm foarte util, iar astăzi ne-am gândit să împărtășim cu tine motivele pentru care n-am putea renunța la el. Descoperă în acest articol principalele 5 beneficii de care te poți bucura dacă îți iei un uscător de rufe.

Economisești spațiu

Dacă locuiești într-un apartament fără balcon sau într-o garsonieră, cu siguranță știi cât de frustrant e să usuci rufele înauntru. Uscătorul de rufe extensibil ocupă de regulă o suprafață similară cu a unui birou și puțini sunt cei care nu se simt incomodați de el. Luând în considerare că hainele sunt complet uscate în 1-2 zile, o bună bucată de cameră e ocupată foarte des.

Uscătorul de rufe automat, în schimb, ocupă de 2 ori mai puțin spațiu. Mai mult, se poate monta cu ușurință deasupra mașinii de spălat. Sau poate preferi electrocasnicele 2 în 1, caz în care poți achiziționa direct o mașină de spălat rufe cu uscător. Aplică online pentru un credit rapid și bucură-te de mai mult spațiu în casă.

Economisești timp

Cine nu și-ar dori ca ziua să aibă mai multe ore? Avem atât de multe de făcut, iar treburile casnice ne ocupă mai mult timp decât ne-ar plăcea. Chiar dacă întinsul rufelor nu durează de obicei mai mult de 10 minute, fă un calcul rapid pentru a afla cât îți ia această activitate. La 2 spălări pe săptămână, pierzi mai mult de 1 oră pe lună! Iar dacă adaugi și strânsul rufelor, ajungi lejer la 2 ore. 

Uscătorul de rufe are avantajul de a te ajuta să economisești acest timp. Nu trebuie decât să scoți hainele din mașina de spălat și să le muți în uscător. 

În plus, dacă ai copii nu poți aștepta 2 zile până se usucă la aer toate hăinuțele. Uscătorul este un real ajutor pentru părinți pentru că rufele sunt complet uscate în 2 ore.

Previi umezeala din locuință

Cele mai citite articole

Cu siguranță cunoști riscurile mucegaiului pentru sănătate, însă știi care e diferența dintre acesta și igrasie? În timp ce mucegaiul se vede cu ochiul liber, igrasia este invizibilă. Ea reprezintă umezeala din pereți și poate persista mulți ani până să devină mucegai. 

Din păcate, atunci când îți usuci hainele în cameră, umiditatea din aer crește, iar pereții se pot umezi. Folosind un uscător de rufe, eviți eventualele probleme de sănătate cauzate de igrasie și mucegai.

Scapi de acarieni

Acarienii sunt organisme foarte mici, invizibile cu ochiul liber, dar care cauzează alergie. Ei se găsesc în general pe saltele, perne, așternuturi de pat, dar și pe prosoape, perdele și alte obiecte din casă. Pentru a scăpa de ei, se recomandă inclusiv spălarea la o temperatură ridicată, însă apa fierbinte poate scurta durata de viață a rufelor.

O alternativă pentru a scăpa de acarieni este folosirea unui uscător de haine. Pentru că funcționează la o temperatură ridicată, poate distruge aceste organisme ce ne pun sănătatea în pericol.

Protejezi hainele

În trecut se considera că uscarea la aer este cea mai potrivită pentru că nu afectează hainele. Totuși, pe măsură ce tehnologia a evoluat, uscătoarele de rufe nu mai contribuie la deteriorarea materialului. Dimpotrivă, aparatele moderne chiar protejează rufele atunci când le usucă. Există inclusiv programe pentru rufe delicate sau echipamente sportive, care necesită o uscare specială.

Uscătorul de rufe are avantaje de necontestat în special pentru persoanele ocupate sau care au copii. Economia de spațiu și de timp, alături de protecția hainelor, prevenirea igrasiei și distrugerea acarienilor sunt cele mai puternice argumente pentru a folosi unul.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum să alegi tigla ceramica potrivită pentru acoperișul casei tale

Articolul Urmator

Sfaturi utile despre cum să vă pregătiți grădina atunci când obțineți un câine

Cele mai populare