De ce sa alegi cele mai bune implanturi dentare atunci cand trebuie sa inlocuiesti dinti lipsa?

Dintii lipsa pot aduce numeroase probleme, de la masticatia care are de suferit si pana la pronuntia gresita a anumitor cuvinte. Nu vrei sa treci prin toate acestea si de aceea vei cauta solutiile optime pentru a inlocui dintii care lipsesc. Gasind cele mai bune implanturi dentare va fi foarte usor sa ai dinti noi pentru mult timp, fara ca acestia sa necesite inlocuire.

Un implant dentar de buna calitate va rezista foarte mult timp

Vestea buna este ca atunci cand investesti in implanturi de foarte buna calitate, acestea vor rezista mult timp, fara sa necesite inlocuire. Ce inseamna asta? Ca investitia ta va fi amortizata cu usurinta si nu va fi necesar sa apelezi periodic la stomatolog pentru reparatii. In plus, fata de toate lucrarile mobile, un implant dentar fix va tine mai mult pentru ca nu este supus acelorasi forte. 

Protezele dentare necesita inlocuire sau reparare frecventa. Puntile au o durata de viata de aproximativ cinci pana la zece ani. Dar implanturile dentare pot dura toata viata! Daca sunt plasate corect, au o rata de succes de pana la 98%.

Implanturile dentare previn pierderea osoasa

Pentru ca dintii sa ramana sanatosi, oasele maxilarului au nevoie de stimulare. Prin urmare, daca dintii lipsesc din gura, structura maxilarului se deterioreaza. Implanturile dentare previn acest lucru. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt fixate la baza osului maxilar natural.

Cele mai citite articole

Implanturile mentin densitatea si integritatea maxilarului. Din pacate, protezele dentare amovibile si podurile nu vor opri pierderea osoasa in maxilar.

Deoarece implanturile dentare ajuta la reducerea pierderii osoase, acest lucru creeaza mai putin stres asupra altor dinti din gura. Datorita implanturilor, nu exista niciun spatiu in gura, ceea ce ajuta la crearea unui impact minim asupra dintilor din jur. In plus, acest lucru conserva mai mult dintii naturali.

Puntile folosesc doi dinti pentru a ajuta la umplerea spatiului lipsa din gura. Puntea trebuie scoasa sau inlocuita daca se intampla ceva cu dintii naturali de sustinere. In plus, puntea poate determina aparitia cariilor dentare pe dintii pe care se prinde.

Protezele partiale folosesc dintii din jur pentru sprijin. Acest lucru poate adauga presiune asupra dintilor naturali si poate cauza slabirea sau deteriorarea dintilor. In plus, se dezvolta si probleme legate de inflamatia gingiilor (gingivita).

Cele mai citite articole