Cum îngrijești un brad în ghiveci? Sfaturi utile

În ultimii ani, cuvântul potrivit pentru pregătirea sărbătorilor de iarnă este diversitate. Majoritatea oamenilor aleg între împodobirea bradului artificial sau împodobirea unui brad în ghiveci.

Din dorința de a promova un comportament benefic pentru mediu prin plantarea brazilor după sărbători, din ce în ce mai mulți oameni iau în calcul varianta împodobirii unui brad în ghiveci. Astfel, reușesc să fie îmbinate cu succes tradiția și frumosul, creându-se astfel aspectul de sărbătoare.

Cum alegi bradul potrivit?

De brazii naturali este legată copilăria noastră și amintirile sărbătorilor de iarnă. Mirosul de brad acompaniat de cel al portocalelor, ghirlandele frumos luminate, colinde și persoanele dragi alături sunt elementele care crează un décor de poveste. Din dorința de a continua povestea, din ce în ce mai mulți oameni au optat pentru alegerea unui brad în ghiveci pentru a nu mai fi nevoiți să-l arunce după sărbători. Ei bine, pentru a face o alegere corectă și potrivită trebuie să fii atent la anumite detalii. Spre exemplu, atunci când mergi să cumperi un brad în ghiveci, verifică să nu-i cadă acele. Dacă acele cad, e semn că pomul nu a fost hidratat suficient și corespunzător și nu a fost păstrat în  condiții optime.

Amplasarea bradului în locuință

Amplasarea bradului în locuință este un pas foarte important. În primul rând, bradul trebuie aclimatizat. Din acest motiv nu este recomandată introducerea lui direct în locuință la temperaturi ridicate. Păstrează bradul aproximativ trei zile pe terasă, pe un balcon închis sau într-un garaj luminos. Astfel, bradul se va obișnui treptat cu diferența de temperatură și nu va suferi un șoc termic.

De asemenea, alege locul în care vei amplasa bradul astfel încât acesta să nu se confrunte cu temperaturi foarte ridicate. Recomandarea noastră este să alegi cea mai răcoroasă încăpere în care temperatura ar fi bine să nu treacă de 20 de grade Celsius. Mai mult decât atât, nu așeza bradul lângă o sursă de căldură pentru cu aerul uscat îl va afecta și există riscul ca acesta să se usuce.

Un alt sfat important constă în udarea bradului zilnic cu aproximativ 1 litru de apă. De asemenea, este recomandat să pulverizezi apă și pe coroana bradului deoarece acesta iubește umiditatea.

Bradul se ține în interior aproximativ două săptămâni. Dacă vei continua să-l ții în casă, acesta se va usca. Reține că înainte să fie scos afară, brăduțul tău are nevoie de o altă aclimatizare care trebuie să dureze aproximativ trei zile.

Dacă vrei să păstrezi bradul peste an, îl poți planta în pământ sau îl poți păstra în ghiveci până în luna martie. Ghiveciul va trebui să fie protejat cu folie cu bule sau cu un material de iută, astfel încât să nu existe riscul ca rădăcinile să înghețe. De asemenea, pentru a te bucura cât mai mult timp de el, transferă-l în primăvară într-un ghiveci mai mare și administrează-i îngrășământ.

Cu siguranță respectând aceste etape, te vei bucura de bradul tău natural an de an. Dacă investești într-un brad natural, ai grijă ca și decorurile casei tale să fie rafinate și armonios așezate. Printre globuri și luminție, îți recomandăm și aranjamente florale, perfecte pentru a fi integrate pe lângă brăduț. 

Articolul Anterior

Ce trebuie sa faci inainte sa-ti scoti locuinta la vanzare

Articolul Urmator

Responsabilii cu oferirea de servicii SSM în cadrul unei companii şi sancţiunile pe care le risca angajatorii dacă negliează acest aspect

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *