Ce trebuie sa faci inainte sa-ti scoti locuinta la vanzare

Atunci cand vrei sa vinzi o locuinta, faci aproape orice demers pentru ca ea sa fie cat mai atractiva pentru potentialii clienti. Fie ca apelezi la firme specializate de vazari, fie ca o vinzi in regie proprie, exista cativa pasi pe care ar trebui sa ii parcurgi pentru ca locuinta ta sa fie cumparata mai repede. Iata care sunt si cum te pot ajuta acestia.

Pasul 1. Fa o curatenia temeinica in locuinta

Nimanui nu i-ar placea sa cumpere o locuinta care arata rau. Nici macar tie. Poti face o curatenie temeinica, astfel incat sa predai casa in cea mai buna stare. Inlocuieste anumite obiecte, daca vezi ca acestea s-au deteriorat sau curata acolo unde crezi ca se poate obtine mai mult. Important e ca, in final, sa prezinti casa intr-o forma cat mai atractiva.

Pasul 2. Adu imbunatatiri moderne

Daca vrei sa vinzi rapid casa, insa, ea nu este in cea mai buna stare, gandeste-te la cateva imbunatatiri care sa nu coste foarte mult, dar care sa fie de folos noile proprietari. Ai putea, spre exemplu, sa aduci imbunatatiri pardoselii sau placarii verticale, folosind un sistem de acoperire, precum este gresia si faianta. Acesta va fi de mare efect, mai ales ca sistemul de acoperire va fi folosit de catre noii proprietari, iar tu iti vei amortiza investitia daca vei creste, putin, pretul locuintei. Acelasi lucru se poate intampla si in cazul montarii tamplariei termopan, a caloriferelor, a montajului unei centrale termice, sau a oricarui alt sistem ce aduce o imbunatatire locuintei. 

Pasul. 3. Fa cateva poze de revista

O casa se va vinde aproape singura, daca pozele vor vorbi de la sine. Pentru a reusi acest lucru, decoreaza casa cat mai frumos si fa-o sa para locuita. Asaza, in ea, diverse obiecte menite sa arate viitorilor proprietari care este, de fapt, potentialul locuintei. Fa poze care sa cuprinda cat mai multe detalii, din mai multe unghiuri, incercand sa surprinzi toate camerele locuintei.

Pasul 4. Fa micile reparatii aferente locuintei

Cele mai citite articole

Scapa de robinetul care picura si inlocuieste-l cu unul nou, elimina igrasia din baie, repara micile imperfectiuni ale peretilor, urmele sau desenele, si fa bucataria sa arate impecabil.

Pasul 5. Organizează vizionarile

Stabileste un orar de vizionari, astfel incat, cumparatorii sa nu se intalneasca intre ei. Este o regula de bun simt sa oferi clientilor confidentialitate. Din acest motiv, nu ar trebui sa organizezi o vizionare comuna, de tip licitatie, ci una individuala, aratand respectul cuvenit fiecarui posibil cumparator.

Pasul 6. Apeleaza la o firma de imobiliare

Uneori, o locuinta se poate vinde mai usor prin intermediul unei firme. Nu te va costa foarte mult si nici nu vei mai avea batai de cap cu vizionarile. Va trebui, totusi, sa ai in vedere pasii enuntati anterior, deoarece, chiar si specialistii in imobiliare te vor sfatui sa faci exact aceleasi lucruri. 

Pregatirea unei case pentru vanzare rapeste destul de mult timp, insa, si satisfactia este pe masura. O astfel de tranzactie se poate face doar daca, deopotriva, si cumparatorul si vanzatorul sunt multumiti. Poti face acest lucru posibil nu doar prin pretul pe care il impui locuintei, ci si prin felul in care o prezinti cumparatorilor, deoarece aceasta va fi, de fapt, cartea ta de vizita.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum sa ingrijesti hainele din lana

Articolul Urmator

Cum îngrijești un brad în ghiveci? Sfaturi utile

Cele mai populare