Ce rochie purtăm la birou?

Mediul de birou impune angajaților să se îmbrace corespunzător. În multe locuri, sunt introduse reglementări vestimentare care sunt respectate cu meticulozitate. Adesea codul vestimentar conține informații despre haine, accesorii și chiar tipurile de încălțăminte care pot fi purtate. Din acest motiv, multe femei se întreabă deja în faza de cumpărături dacă un anumit articol vestimentar sau un accesoriu poate fi purtat la serviciu. Ce rochii sunt cele mai bune pentru munca de birou? La ce să acordați atenție atunci când alegeți versiunea de material și culoare a unui anumit articol de îmbrăcăminte? Merită să alegem un stil care să îndeplinească cerințele codului vestimentar, dar să fie și confortabil pentru că vor fi petrecute multe ore în el, adesea lucrând intens.

Ce rochii respectă politica biroului dacă este vorba despre îmbrăcămintea adecvată? 

Fiecare birou are o politică separată când vine vorba de îmbrăcăminte. Cu toate acestea, există reguli care sunt de fapt universale în aceste tipuri de locuri. Rochiile nu trebuie să fie mai scurte decât lungimea genunchiului și nu cu umerii goi, decât dacă sunt combinate cu o îmbrăcăminte. În multe locuri, nu numai croiala rochiei este importantă, ci și culoarea acesteia – sunt permise doar nuanțe de gri, bleumarin și negru. Uneori sunt luate în considerare și nuanțele de vișiniu închis. Desigur, regulile sunt stabilite într-un loc anume și pot fi mai mult sau mai puțin restrictive.

Unde găsim rochiile care vor fi în același timp confortabile și atractive vizual?

Cele mai citite articole

Rochiile adaptate stilului office pot fi găsite în colecțiile celor mai populari designeri precum BOSS sau Gap. Buticurile online oferă și rochii cu croiala, culoarea și lungimea corespunzătoare. Înainte de a cumpăra, merită să ne gândim exact de ce tip de haine avem nevoie, pentru ca ulterior să nu avem în garderobă vreo duzină de rochii similare, de aceeași culoare.

Ce accesorii trebuie asortate cu o rochie midi elegantă purtată la munca de birou?

Rochiile simple pentru birou aproape că cer accesorii bogate, completare cu bijuterii spectaculoase sau o geanta cu ornamente. Din păcate, atunci când le îmbrăcăm la serviciu, trebuie să alegem și o versiune minimalistă, mai ales dacă este inclusă în codul vestimentar. Adesea, singurele bijuterii acceptabile sunt verighetele și cerceii care nu atârnă, iar geanta de mână trebuie să fie în aceleași culori discrete ca întregul stil. La fel, când vine vorba de încălțăminte – trebuie să aibă degetele acoperite și să nu iasă în evidență cu ornamente bogate. Rochiile midi sunt foarte elegante în sine, indiferent dacă provin din colecțiile BOSS, Gap sau dintr-un cu totul alt loc. 

Îmbrăcăminte confortabilă pentru lucrul la birou – de ce este atât de important? 

La serviciu se petrec multe ore – adesea, în ciuda spațiului din birou, în o mare parte din acest timp se merge sau se stă în picioare. Prin urmare, rochiile și accesoriile de birou trebuie să asigure libertatea de mișcare și confort. Prin urmare, este mai bine să nu cumpărați croieli prea strânse, chiar dacă contați pe o pierdere în greutate într-un viitor apropiat. Comoditatea ar trebui să fie criteriul principal în acest caz. 

Cele mai citite articole