De ce e recomandabil să îți montezi o centrală electrică?

Tot mai mulți români își procură centrale electrică, deoarece vor să își regăsească independența și să nu mai fie legați de un sistem de încălzire centralizat falimentar.

Tot mai multe voci avizate afirmă că aceia care nu și-au procurat încă astfel de echipamente de încălzit vor avea mult de suferit în viitorul apropiat. Mai ales dacă locuiesc în București, o centrală termică este cea mai bună soluție.

Sistem de încălzire centralizat sau individual?

Termoficarea celui mai important oraș al țării nu va mai putea să facă față în anii ce vin, ceea ce în cifre ar însemna aproape că minim 600.000 de familii care vor tremura pe timpul iernii. 

Pierderile sistemelor centralizate de încălzire ajung până la 40%, dacă ne referim doar la rețelele de transport și distribuție, adică de circa 4 ori mai mult decât sistemele existente în Occident. Mai trebuie ca să adăugăm proasta izolare a apartamentelor și ineficiența contorizării și a posibilității de a regla temperatura. Toate aceste date provin dintr-un raport făcut de curând de Expert Forum cu privire la situația termoficării în București și în țară. 

Deocamdată vremea ține cu bucureștenii. Dar acest lucru se poate schimba radical, deoarece încălzirea globală nu înseamnă în niciun caz că iarna va dispărea, ci doar faptul că vor exista mari variații de temperatură de la cald la frig.

În iarna aceasta s-au anunțat temperaturi cumplite, mai exact că va fi cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani.

Facturile la căldură vor exploda, chiar dacă este real sau nu anunțul conform căruia iarna va ține până în luna aprilie.

Trebuie să recunoaștem că întotdeauna ai mai multă siguranță când știi că ai o sursă de încălzire personală și că nu ești legat de un sistem de încălzire centralizat care de mult nu mai face față unui oraș precum Bucureștiul.

Cele mai citite articole

Centrala termică de apartament, o necesitate obiectivă în anii ce vin

Iată de ce chiar dacă acum este puțin prea târziu ca să îți mai achiziționezi o centrală termică și să și o pui în funcțiune, fă acest lucru imediat ce primăvara 2020 va sosi, deoarece în acest fel te vei proteja pe tine și pe cei dragi de frigul din anii ce vin.

Categoric, dacă ai unde să o depozitezi sau chiar dacă ai posibilitatea de a o instala chiar și acum poți să o comanzi de acum, deoarece prețurile sunt mai mic.

Instalarea unei centrale termice pe gaz are un randament excelent care se apropie lejer de 94% sau chiar mai mult.

Traseul prin care circulă apa caldă și căldura se referă doar la câțiva metri și nu de lungimi enorme, așa încât nu vor mai exista pierderi, așa cum se întâmplă când ești racordat la sistemul de termoficare public.

În cazul unei centrale proprii de apartament, poți să îți reglezi temperatura dorită în fiecare cameră după bunul plac, lucru pe care nu îl poți face când ai un calorifer clasic racordat la sistemul de termoficare învechit al blocului.

Centrala termică se poate opri oricând, mai ales dacă ești plecat în vacanță sau din țară. Deci nu vei plăti în continuare un serviciu pe care nu îl folosești.

Poți găsi centrale termice la cele mai bune prețuri dacă le comanzi online și vei putea să te bucuri de un confort deosebit, când și cât dorești, fără am mai fi legat de alții.

Obține libertatea pe care probabil nu ai avut-o niciodată când te-ai gândit la încălzirea locuinței, apartamentului sau garsonierei, dacă stai încă la bloc. Ia-ți o centrală termică pe gaz de la Aleroma.ro!

Cele mai citite articole