Tranzacții cu ethereum, tranzacții de viitor

Probabil că ai auzit și tu în ultima vreme tot mai multe voci care spun că vor cumpăra ethereum de pe Ro.Exchange, dar poate că nu ești foarte familiarizat cu tranzacțiile de monezi virtuale și ți-e teamă să investești și tu în ele.

Ethereum este a doua cea mai populară criptomonedă după bitcoin. Platforma aceasta permite construirea contractelor inteligente în arhitectura sa, oferind astfel funcții de programare blockchain pe care bitcoin, cât ar fi el de monarh indiscutabil, nu le are. Acum pot să cumperi ethereum folosind lei sau euro chiar din România simplu, fără probleme.

Numele monedei este de fapt ether (ETH), iar ethereum denumirea platformei blockchain care acceptă etheri, dar pentru mulți internauți moneda a ajuns să fie similară în mintea lor cu însăși platforma respectivă. 

Platforma Ethereum are următoarele avantaje:

1. Contractele inteligente Ethereum sunt aplicabile în diverse domenii, iar platforma în sine suportă diferite limbaje de programare. Contractele inteligente, a căror idee a fost propusă de profesorul Nick Szabo sunt „ingredientul secret” al Ethereum. De fapt, este vorba de aplicații PC care controlează plata unei tranzacții.

2. Potențial bun pentru actualizări, îmbunătățiri și îmbunătățiri. Platforma Ethereum este deschisă, cu acces gratuit pentru orice persoană sau grup interesat. Pentru a obține acest acces, tot ce trebuie să faci este să instalezi fie extensia Google Chrome MetaMask, fie browserul Mist.

3. Orice inovații și actualizări sunt anunțate în prealabil. Ethereum are un lider public,  Vitaly Buterin, spre deosebire de Bitcoin care și în prezent se află în centrul unor aprige controverse cu privire la cel ce l-a inventat.

4. Orice utilizator poate realiza dezvoltarea de aplicații descentralizate pe platformă.

Această criptomonedă va împlini în 2020 venerabila vârstă de cinci ani, dar iată că într-o perioadă foarte scurtă de timp s-a stabilizat pe piață. Mai are suisuri și coborâșuri, ce-i drept, dar se menține acolo, în topul banilor imateriali pe cale să schimbe lumea.

În acest caz nu ne referim doar la o simplă criptomonedă, precum sunt alte zeci, ci la un sistem complet și complex care permite crearea de tot soiul de contracte inteligente, după cum s-a văzut, a căror utilizare practică se poate aplica în multe sectoare.

Ethereum este una dintre cele mai flexibile criptomonede, combină capacitățile și avantajele Bitcoin, Litecoin și Ripple și de aceea:

– Poate fi folosit ca instrument de plată;

– Servește pentru stocarea activelor;

– Acționează ca un argument puternic pentru investiții interesante.

Din acest motiv ea a trezit un interes fantastic investitorilor de pe întreg globul, fapt care și provoacă din timp în timp o volatilitate puternică a prețurilor de achiziție și de vânzare. Doar că durează puțin această incertitudine, spre bucuria celor ce o tranzacționează..

În definitiv tocmai această volatilitate ridicată a cursului de schimb este sursa de oportunități importante de investiții. Ea îi face pe mulți să se întrebe dacă nu cumva este mai bine să cumpere ethereum decât bitcoin, pentru că e mai profitabil.

Dacă ești persoană fizice și vrei ca să vinzi sau să cumperi ethereum, cel mai bine e să apelezi la Ro.Exchange, o platformă specializată, deoarece astfel vei putea să tranzacționezi rapid acest tip de monede virtuale beneficiind totodată de creșterea sau scăderea prețului de la un anumit moment dat.

Chiar dacă mai toți vorbesc acum de Bitcoin, alege Ethereum și nu vei regreta!

Articolul Anterior

Cum alegi un spațiu bun de închiriat pentru o afacere

Articolul Urmator

De ce e recomandabil să îți montezi o centrală electrică?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *