Tu ai nevoie de injectii botox? Care sunt avantajele acestora?

Una din cele mai cunoscute tehnici de infrumusetare la momentul actual, atat pentru fetele tinere, care doresc sa arate ca decupate din reviste, cat si pentru femeile mature care doresc sa mai arate ca la prima tinerete, este reprezentata de injectarea cu toxina botulinica.

Cunoscute sub numele de injectii Botox, acestea reprezinta o solutie ideala de reducere temporara si de eliminare a liniilor fine si a ridurilor de expresie. Procedeul estetic este popular atat in randul femeilor, dar mai nou si in randul barbatilor, cele mai comune zone in care tratamentul se administreaza fiind fruntea, ochii, gatul si muschii maseteri.

Candidatii perfecti pentru injectiile cu botox

Injectiile cu botox reprezinta o tehnica estetica moderna, folosita si recomandata de catre medicii esteticieni tuturor celor care nu sunt multimiti de aspectul lor fizic si de fizionomia lor, precum si de aparitia primelor semne ale imbatranirii, fie ea prematura sau nu.

Cele mai citite articole

Miscarile faciale pot rezulta in cele mai comune semne ale imbatranirii, care sunt ridurile. Masticatia, zambetul si incruntarea, miscari normale pot duce la aparitia liniilor fine care nu mai pot fi intinse decat in cabinetele estetice. Ridurile trebuie eliminate deoarece fac oamenii sa para mai obositi, imbatraniti, ursuzi, iar acest remediu este non-invaziv si nu are consecinte neplacute asupra sanatatii.

Cu alte cuvinte, in afara de persoanele care sunt alergice la substanta folosita in injectiile cu botox, oricine este un candidat perfect pentru injectiile cu botox. Aceasta este o procedura simpla, este vorba doar de cateva intepaturi pe care medicul specialist le administreaza in zonele cu probleme. Numai un cadru medical profesional ar trebui sa faca aceste injectii cu botox, deoarece necesita nu numai indemanare, ci si cunostinte in domeniu.

Numai in zona fetei, unde se injecteaza de regula toxina botulinica se regasesc pana la 43 de muschi importanti, iar medicul trebuie sa nimereasca corect nervul astfel incat tratamentul sa dea rezultate eficiente. Aceasta procedura nu dureaza mult, maxim 15 minute, nu este dureroasa si nu necesita anestezie. In plus, dupa interventie pacientii isi pot relua activitatile zilnice fara problema, cu conditia sa nu maseze zonele injectate, astfel incat botoxul sa nu migreze catre alte zone.

Imediat dupa injectarea cu botox, pacientii nu trebuie sa depuna efort intens, sa mearga la sauna, la solar si la plaja in urmatoarele 24 pana la 48 de ore, sa atinga zona injectata fara o igiena riguroasa inainte, iar limitarile se opresc aici. Din fericire, injectiile cu botox reprezinta un tratament estetic cu rezultate clare dupa prima administrare, nefiind necesara prezentarea in cabinet pentru retusari sau pentru administrarea unor injectii suplimentare.

Un lucru foarte important pe care pacientii trebuie sa il stie inainte de a opta pentru injectiile cu toxina botulinica este acela ca, desi substanta este o toxina, nu face rau organismului, nu are niciun fel de reactii adverse si nu necesita retusuri imediat dupa aplicarea tratamentului la cateva zile. Rata de succes este de aproape 100%, cu conditia ca pacientele sa nu isi maseze zona imediat dupa interventie. Aceasta procedura se adreseaza atat persoanelor persoanelor tinere, cat si celor mai in varsta care pun accent pe aspectul fizic.

Cele mai citite articole