7 beneficii ale cardurilor de plată biometrice pe care trebuie să le cunoști în 2021

7 beneficii ale cardurilor de plată biometrice pe care trebuie să le cunoști în 2021

Cardul de credit de la Banca Româneascăeste un instrument pe care orice român responsabil financiar ar trebui să îl dețină, mai ales acum, în pandemie, când inteligența artificială tinde ca să ia un avânt neașteptat.

Tehnologia biometrică este deja un succes imens pe piața telefoanelor mobile, unde majoritatea smartphone-urilor de astăzi sunt echipate cu acest sistem de siguranță.

Mulți consumatori adoptă acum sisteme de recunoaștere biometrică în locul PIN-ului tradițional (numărul personal de identificare), maximizându-și tot mai mult atât confortul, cât și securitatea.

Tehnologia biometrică nu este de mirare așadar că acum câștigă un impuls puternic și în sectorul cardurilor bancare sub forma unor sisteme avansate de detectare.

Deci, cum vor beneficia consumatorii de aceste carduri de plată cu funcție biometrică? Să aflăm în continuare câte ceva despre asta.

1. Crește siguranța în utilizare

Codurile PIN standard din patru cifre sunt adesea considerate nesigure, în timp ce tehnologia biometrică este recunoscută pe scară largă ca fiind foarte sigură. Algoritmii biometrici încorporați pot ajunge la precizia de autentificare de 99,99%.

2. Simplitatea de utilizare

Odată ce există o potrivire biometrică reușită, plata bancară este autorizată fără a fi nevoie să se mai introducă un cod PIN.

3. Simplu de configurat

Cardurile de plată cu funcție biometrică sunt, de asemenea, ușor de configurat. Mai nou, acest lucru se poate face de acasă (fiind pandemie) și nu este nevoie să se meargă la bancă.

Cele mai citite articole

4. Situația devine una de tip win-win

Atât consumatorii, cât și băncile pot profita de avantajele oferite de cardurile de plată biometrice fără contact. Băncile pot reduce în continuare frauda cu cardul de plată și pot da un plus de încredere în rândul clienților, în timp ce vânzătorii din online pot experimenta o creștere a vânzărilor, deoarece clienții vor face tranzacții mai frecvente și vor petrece mai puțin timp efectuând plățile cu cardurile pe care le dețin.

5. Economie de timp importantă

Introducerea unui cod PIN poate dura ceva timp, dar autorizarea biometrică este un proces simplu și care se face aproape instant. Identificarea biometrică nu numai că accelerează orice tranzacție, dar dă și siguranța pe care consumatorul o caută de fiecare dată când își folosește cardul de plată.

6. Unicitatea pusă în valoare

Procesul de autentificare biometrică este unic pentru orice utilizator. Confidențialitatea este protejată și prin asigurarea faptului că scanările biometrice ale utilizatorului nu părăsesc niciodată cardul.

7. Tranzacții mai ușor de făcut

Utilizatorii pot efectua plăți sigure de oriunde.

Este foarte bine că Banca Românească oferă un card de credit deștept care se potrivește cu perioada pe care o traversăm.

Este simplu de obținut, are avantaje certe atât din punctul de vedere al perioadei de grație, al limitei superioare a sumei ce poate fi folosită, dar din din punctul de vedere al siguranței în exploatare.

Vrei să afli detalii despre Cardul Deștept de Cumpărături de la Banca Românească? Intră chiar acum pe banca-romaneasca-card-credit.ro!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Fazele ciclului de construcţie şi înţelegerea valorii şi importanţei acestor faze

Articolul Urmator

Alege laptopul in functie de marca

Cele mai populare