Fazele ciclului de construcţie şi înţelegerea valorii şi importanţei acestor faze

Fazele ciclului de construcţie a clădirilor proiectate de Cross Design sunt foarte importante şi trebuie înţelese în primul rând de către clienţi şi potenţialii clienţi, toate aceste faze ale ciclului construcţiei având costuri şi valori asociate şi înlănţuite între ele. Aşadar, evaluarea costurilor fazelor ciclului de construcţie şi impactul fiecăruia asupra următorului ciclu este major şi foarte important.

Faza de planificare şi de proiectare – ce presupun?

Conform specialiştilor Cross Design, faza de planificare este una din cele mai importante etape dintre toate, având trei elemente primordiale ce includ:

·  definirea şi determinarea nevoilor reale şi cerinţelor funcţionale;

·  studiul de fezabilitate care uneori poate include şi studiul de impact asupra mediului;

·  analiza economică în care se stabileşte accesibilitatea proiectului din punct de vedere financiar.

Un proiect de construcţii nu trebuie implementat dacă nu au fost încheiate studiile şi nu au fost analizate şi evaluate fiecare dintre subiecte, proiectul dovedindu-se realmente fezabil, necesar şi accesibil.

În faza de proiectare a proiectului este implicată folosirea consultanţilor care vor primi toate descrierile detaliate ale cerinţelor proiectului fizice, funcţionale şi financiare. Din nefericire, în cele mai multe cazuri de construcţii afectate de problemele financiare severe şi de termene, la baza situaţiei se afla lipsa clarităţii cerinţelor funcţionale şi aşteptărilor privind calitatea şi posibilităţile financiare.

Proiectanţilor proiectului de construcţii trebuie să aibă timp suficient pentru a pregăti documentaţia de licitaţie complete şi corecte, aceasta stând la baza acţiunii de angajare concurentiala prin care se alege contractorul construcţiei, marcând începutul fazei următoare.

Faza de construcţie, exploatare şi de disponibilitate – cele mai importante faze ale realizării unui proiect de construcţii

Următoarele trei faze ale proiectelor de construcții asigurate de cei de la Cross Design implica construcţia, exploatarea şi disponibilizarea. Faza de construcţie cuprinde implementarea proiectului şi încorporează cheltuială cea mai mare nerepetitiva din bugetul proiectului. Este foarte important aşadar managementul cheltuielilor financiare care implică numirea unei echipe eficiente de management care trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru calitate, termene şi pentru controlul costurilor.

În faza de exploatare, sunt incluse două etape foarte importante, prima fiind de mutare, când sunt necesare planurile de mutare ale potenţialilor locatari în clădire fără a lua în calcul întârzierile nejustificate, precum şi asigurarea că toate facilităţile sunt disponibile din primul moment. Această etapă presupune o planificare atentă şi o bugetare pe măsură.

În a doua etapă se pune accent pe legătura cu locatarii, astfel încât aceştia să îşi poată desfăşura activitatea în mod eficient pe parcursul existenţei clădirii. De aceea, în această etapă se pune accent pe planificarea şi bugetarea exploatării, a întreţinerii şi pe alocarea adecvată a fondurilor pe durata exploatării clădirii.

Ultima dar nu cea din urmă este faza de disponibilizare, recomandabilă pentru planificarea dotărilor pentru o anumită perioadă de serviciu. La sfârşit, trebuie făcut un plan de disponibilizare ce poate varia de la prelungirea datei de serviciu cu reparaţii până la demolare, pentru a face loc unui nou proiect.

Este important ca fiecare fază să fie respectată, iar dacă reprezentanţii companiei se încadrează în bugetul alocat cu siguranţă investiţia făcută va fi foarte bună, iar colaborarea se va dovedi una de succes.

Articolul Anterior

De ce gradina ta are nevoie de plase de protectie?

Articolul Urmator

7 beneficii ale cardurilor de plată biometrice pe care trebuie să le cunoști în 2021

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *