3 sfaturi pentru a alege cel mai bun spatiu de birou

Este un fapt binecunoscut ca petrecem mai mult timp la birou decat la noi acasa. Daca luam in calcul timpul petrecut la birou, drumul pe care il parcurgem spre si de la munca, vom constata ca ne raman destul de putine ore libere din care ar trebui sa mai scadem si cele aproximativ 6 ore de somn.

Tocmai pentru ca petrecem atat de mult timp la munca, patronii trebuie sa se gandeasca bine atunci cand aleg un spatiu de birouri. La urma urmei, un angajat care se va simti bine la locul de munca va avea o productivitate sporita, iar o conditie cheie cand vine vorba despre confortul la locul de munca este mediul de lucru.

Tinand cont ca exista o lista lunga de elemente care fac ca un birou sa fie unul bun – de la lumina naturala si aerul curat, la mobilierul potrivit – gasirea unui spatiu de birouri poate fi o misiune destul de dificila.  Pentru a simplifica acest proces, iata cateva sugestii care se pot aplica pretudinteni, indiferent daca e vorba despre cladiri de birouri Iasi, Bucuresti, Timisoara sau orice alt oras din tara.

1. Locatia este totul

Locatia este cea mai importanta cand vorbim despre un spatiu de birouri. Este bine ca sediul firmei sa fie intr-o zona centrala, acest lucru oferind prestigiu firmei dvs. si un acces mai usor din partea clientilor si partenerilor de afaceri. Totodata, este important ca biroul sa fie la o distanta rezonabila de locuintele majoritatii angajatilor.

O alta chestiune importanta cand vine vorba despre locatie este ca spatiul de birouri sa fie amplasat in apropierea unor statii de autobuz, metrou, gara etc.

De asemenea, accesul la o varietate de restaurante si magazine alimentare, in special cele nu foarte scumpe, este o consideratie importanta in alegerea unui spatiu de birouri.

Cele mai citite articole

2. Dimensiunea conteaza

Contrar credintei populare, dimensiunea conteaza cu adevarat – cel putin atunci cand selectati un spatiu de birouri. Dar asta nu inseamna doar ca mai mare este mai bine. Specialistii spun ca un factor vital pentru alegerea unui birou este numarul angajatilor.

Daca firma dvs. nu are multi angajati, puteti chiar imparti un spatiu bun cu o alta firma, in felul acesta putand alege o locatie de top pentru care veti plati impreuna cu reprezentantul celelalte firme.

Daca echipa de angajati este una mai mare, iar angajatii au nevoie de spatii de lucru dedicate, veti avea nevoie de propriul spatiu pentru birouri.

3. Atmosfera este foarte importanta

La fel cum o locuinta nu este o casa fara cei care locuiesc in ea, un birou nu este un loc de munca fara angajati. Intr-un spatiu de birouri veti imparti spatiul cu o multime de oameni diferiti. Ca atare, atmosfera pe care colegii o creeaza in jurul dvs. iti poate afecta foarte mult productivitatea.

In acest sens, multe firme ai caror angajati stau la locul de munca peste 10 ore obisnuiesc sa asigure spatii destinate recreerii angajatilor, fie ca vorbim despre o camera cu o masa de ping-pong, cu jocuri, unde se pot uita la televizor si asculta muzica sau pur si simplu un spatiu unde colegii pot sta la taclale.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Administratorii de bloc, obligati sa obtina certificat de calificare profesionala

Articolul Urmator

Cum te pregatesti de urmatorul sezon?

Cele mai populare