Vrei ca bebelușul tău să doarmă cât mai bine? 5 sfaturi de urmat

Somnul unui bebeluș este extrem de important, mai ales în primele luni de viață. Odihna îi ajută pe cei mici să crească, să se dezvolte corpul, sistemul imunitar și emoțiile. Însă, pentru a putea avea un somn corect, este nevoie să ții cont de anumite aspecte, de la cea mai bună lenjerie, până la atmosfera creată în camera celui mic. Citește acest articol în continuare și vezi ce poți face și tu pentru copilul tău!

TOP 5 aspecte esențiale

  1. Lenjerie calitativă

Lenjeria trebuie să fie dintr-un material calitativ, nu unul ieftin și sintetic. Evită orice lucru sintetic, deoarece poate fi iritant pentru pielea bebelușului. Este de preferat să optezi pentru bumbac sau chiar mătase. Asigură-te doar că alegi ceva care este moale, respirabil și chiar poate fi ușor de curățat.  În funcție de mărimea patului, optează pentru lenjeria corespunzătoare. De exemplu, poți găsi lenjerie de pat pentru bebeluși 120 x 60 de la Baby Needs la prețuri foarte bune. Intră pe site și fă o comandă chiar acum!

  1. Pătuțul potrivit

Ar trebui să cumperi un pătuț care să fie robust și care să arate bine. O mulțime de părinți fac greșeala de a cumpăra ceva ieftin, dar acest lucru poate fi periculos. Trebuie să alegi un pat care să fie dintr-un material puternic și care să reziste bine în timp. Optează pentru unul din lemn masiv și unul care să aibă o mărime potrivită. Nu vrei ca bebelușul tău să nu aibă loc în el sau să doarmă confortabil.

  1. Saltea confortabilă

O saltea bună pentru bebelușul tău este una fermă și confortabilă. Ar trebui să ofere suport pentru spatele și capul bebelușului  și să fie făcută din materiale pe care acesta să poată dormi în siguranță.

Poate dorești să iei în considerare o saltea cu o husă detașabilă care poate fi spălată, precum și un strat impermeabil pentru a proteja salteaua de accidente.

  1. Pijamale din bumbac

Cele mai citite articole

Când vine vorba de alegerea materialului potrivit pentru pijamaua bebelușului tău, vei dori să alegi ceva care să fie moale și delicat cu pielea lui. Bumbacul este o opțiune bună, deoarece este respirabil și confortabil. De asemenea, vei dori să te asiguri că pijamaua nu este prea strâmtă, deoarece acest lucru poate fi inconfortabil pentru copilul tău.

Când vine vorba de alegerea mărimii potrivite pentru pijamaua bebelușului tău, trebuie să te asiguri că nu este nici prea mare, nici prea mică. Pijamaua ar trebui să se potrivească perfect în jurul corpului bebelușului, dar să nu fie atât de strâmtă încât să fie inconfortabilă. Dacă nu sunteți sigur ce mărime să cumperi, poți greși întotdeauna pe partea de a cumpăra o mărime mai mare, deoarece bebelușul va crește în ea.

  1. Folosește zgomot alb

Sunt multe aspecte pentru care ai putea folosi zgomotul alb pentru copilul tău. Pentru început, acesta poate ajuta la liniștirea și calmarea bebelușului și poate ajuta, de asemenea, la mascarea altor sunete care ar putea fi perturbatoare sau deranjante. 

De asemenea, poate ajuta copilul să doarmă și poate fi un instrument util în gestionarea problemelor de somn. Dacă folosești zgomotul alb pentru a îți ajuta copilul să doarmă, este important să te asiguri că sunetul nu este prea puternic și că nu este redat prea mult timp.

Cu atât de multe opțiuni diferite disponibile, este ușor să găsești cele mai bune metode pentru ca cel mic să doarmă bine. Alege așternutul perfectă pentru bebelușul tău și creează o atmosferă sigură pentru acesta. 

Sursă foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole