Care sunt atacanții care vor face senzație în fazele eliminatorii din Europa League: vor da tun după tun

Fazele eliminatorii din Europa League 2022/2023 ne pregătesc niște dueluri cu adevărat delicioase. De asemenea, vom avea prezente la start unele dintre cele mai mari cluburi din lume la ora actuală. Vorbim de echipe cu tradiție în fotbalul mondial precum Manchester United, Barcelona, Juventus, Arsenal, Ajax sau AS Roma. Toate aceste echipe au pretenții la trofeu și se va lăsa cu o luptă crâncenă pentru al doilea cel mai râvnit premiu din fotbalul european.

Poate că Europa League nu are gloria UEFA Champions League, însă de la rebrandingul din 2009, de când competiția a trecut de la numele de Cupa UEFA la Europa League, parcă totul s-a schimbat. În ultimii 13 ani, competiția a devenit una de anvergură, iar trofeul Europa League este unul extrem de prețios pentru toate echipele care se află în competiție.

Așadar aceste cluburi vin la start cu unii dintre cei mai buni atacanți din lume, iar acest sezon nu face excepție – pune un pariu pe Europa League și dacă vrei să știi care sunt cele mai bune opțiuni, ai face bine să afli care sunt formațiile cu cele mai puternice ofensive. Drept urmare, unde vei găsi cei mai buni atacanți și care sunt aceia? 

Citește în continuare ca să afli toate detaliile și informațiile de care ai nevoie

  • Robert Lewandowski

Lista asta nu putea să înceapă cu nimeni altcineva decât Robert Lewandowski, mașinăria de marcat goluri a Barcelonei. Polonezul este cel mai bun atacant din lume și unii spun că din istorie. Asta rămâne discutabil, dar ce nu este discutabilă este valoarea lui Lewangoalski, așa cum a fost poreclit de fostul său coleg de la Bayern Munchen, Thomas Muller, în una dintre glumele mai puțin reușite din ultima vreme. Poate că gluma nu a fost reușită, dar cifrele polonezului confirmă această poreclă: are o medie de cel puțin un gol pe meci și asta s-a menținut și pe Camp Nou, în tricoul Barcelonei. Drept urmare, Lewandowski ar trebui să pună probleme tuturor defensivelor din Europa League.

  • Gabriel Jesus

Cele mai citite articole

Poate că brazilianul nu ar face lista multora, însă realitatea este că Jesus este o piesă esențială în jocul celor de la Arsenal. Antrenorul tunarilor, Mikel Arteta, se bazează pe el nu doar pentru golurile marcate ci și pentru pasele sale decisive și felul în care leagă jocul în fața careului advers. Jesus este unul dintre vârful subapreciate la nivel global, însă asta nu înseamnă că nu aduce valoare echipei sale.

  • Dusan Vlahovic

Vlahovic și-a intrat mai greu în ritm, iar jumătatea de sezon din primăvara lui 2022 nu a fost cea mai reușită, mai ales având în vedere așteptările de la el. Cu toate acestea, Vlahovic joacă excelent în acest sezon și a devenit cel mai bun jucător al lui Juventus, ceea ce spune totul. Vlahovic e o piesă de bază în echipa lui Allegri, iar cu talia sa poate să pună probleme oricui.

Așadar iată care sunt cei mai periculoși atacanți din acest sezon de Europa League.

sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

10 lucruri pe care le puteți face pentru o viață mai fericită

Articolul Urmator

Vrei ca bebelușul tău să doarmă cât mai bine? 5 sfaturi de urmat

Cele mai populare