Top 4 remedii rapide pentru tusea deranjantă

Chiar dacă ești alergic sau nu la animale, polen sau praf, tusea se poate manifesta în diferite forme și bineînțeles că are diferite cauze. 

Atunci când este o problemă locală, care nu se asociază cu o răceală mai serioasă sau o inflamație majoră, ai la dispoziție o serie de remedii care să înlăture senzațiile neplăcute. 

Tusea dată de iritația gâtului este extrem de deranjantă și te poate încurca în momentele cheie. De aceea, când intuiești că va urma o perioadă solicitantă pentru căile respiratorii este indicat să contracarezi cauzele și să îndulcești posibilele efecte. Iată ce poți folosi:

Siropul

Din fericire, ai la dispoziție o gamă largă de siropuri, pentru adulți și copii, din ingrediente benefice sistemului respirator. Cu doar o doză, tusea poate să dispară, iar efectele ei vor fi eliminate în cel mai scurt timp. 

Gama atât de variată de siropuri care mențin sănătatea aparatului respirator, așa cum este și Tussodep, evidențiază că produsele de acest tip au un succes mare, nefiind greu de administrat. 

De regulă, siropurile vin în doze potrivite și pentru a fi luate în călătorie și au arome gustoase, care îndepărtează impresia că ai administra un medicament, mai ales că și adulții au astfel de aversiuni. Pentru un dozaj corect, siropurile destinate copiilor vin de obicei la pachet cu o seringă gradată pentru o mai corectă administrare. 

Cu ajutorul siropurilor este hidratată mucoasa și astfel protejată de factori externi, pentru o calmare rapidă a simptomelor.

Aerosolii

Gradul de umiditate din aer are efect direct asupra ușurării respirației, mai ales când vorbim de copii ceva mai mici, cărora le este greu să exprime clar ce îi doare, cum se simt. Durerile de gât și răcelile sunt des întâlnite chiar și la cei atât de mici că încă nu își pot elibera singuri căile respiratorii (în principal bebelușii care nu știu încă să își sufle nasul). 

Din acest motiv, se recomandă aerosolii cu ser fiziologic sau anumite substanțe medicamentoase, pentru a înmuia și fluidiza secrețiile. Important este de știut că orice astfel de administrări de aerosoli trebuie făcute cu o consultare prealabilă a medicului.

Cele mai citite articole

De asemenea, este recomandat în astfel de situații și un un umidificator în care să pui, pe lângă apă, niște uleiuri esențiale naturale. 

Pe termen lung, pentru o bună susținere a sistemului respirator, poți alege să mergi într-o salină. Întreaga compoziție a aerului, dată de concentrația ridicată de săruri, are un efect imediat asupra ameliorării iritațiilor gâtului. 

Mierea de albine

Îndulcirea se face la propriu și la figurat atunci când folosești mierea de albine pentru a îndepărta durerea de gât. Mierea de albine este cunoscută pentru minunatele efecte antiseptice, deci îndepărtează microbii și conține o mulțime de substanțe benefice care să elimine tusea și iritația. Asigură-te că alegi o miere naturală și nu una contrafăcută (care conține zahăr și siropuri artificiale) pentru ca efectul să fie cel dorit. 

Chiar și consumul imediat după tuse are un efect rapid, deoarece elimină senzația dureroasă și iritantă. În plus, pe termen lung, efectele pozitive asupra sistemului imunitar sunt demonstrate științific.

Ceaiurile naturale

De la plantele cele mai simple, folosite cu încredere de bunica atunci când eram mici, și până la pliculețele de ceai achiziționate direct din farmacie, ceaiurile sunt un bun reglator al corpului în general și sunt recomandare în cazul multor afecțiuni. 

Referitor strict la tuse, aceasta poate fi calmată imediat cu un ceai la o temperatură potrivită (nu fierbinte). Infuzia poate fi realizată dintr-un singur tip de plantă sau dintr-o combinație, astfel încât să fie prezente în amestec și arome care să permită o respirație mai ușoară.

Remediile potrivite sunt diferite de la persoană la persoană. În micile probleme ale aparatului respirator este indicat să încercăm soluțiile de mai sus, pentru a vedea ce se potrivește cel mai bine. Ingredientele naturale și prietenoase cu întregul corp sunt de obicei răspunsul atunci când tusea (fie ea seacă sau productivă) devine deranjantă. 

Cu un dram de perseverență vom reuși să calmăm gâtul inflamat și iritat, dar este necesar să avem această răbdare pentru că efectele apar după câteva ore bune, nu instantaneu. În felul acesta, data viitoare când vom sesiza primele semne ale unei tuse ce vrea să apară, vom putea utiliza din prima exact ce funcționează.

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum să alegi cel mai bun microfon spion pentru nevoile tale

Articolul Urmator

De ce ai nevoie la un eveniment corporate pentru copiii angajaților tăi?

Cele mai populare