Știți care este diferența între slăbire și remodelare corporală?

Multe persoane doresc să „revină în formă”, însă nu reușesc să distingă diferența dintre slăbit, pierderea în greutate și remodelare. Sunt persoane care încearcă o mie de diete pentru a pierde în greutate, dar nu reușesc, iar burta e tot vizibilă. Sunt și persoane atente la alimentație, fac jogging in fiecare zi, dar coapsele au rămas groase și celulilta e la locul ei.

Atunci când dieta și antrenamentul nu sunt suficiente, obiectivul devine remodelarea corpului. Pentru toate aceste imperfecțiuni dificile (celulită, retenție de apă, laxitate a pielii, grăsime abdominală) există tehnologii eficiente și sigure.

Care sunt metodele recomandate pentru remodelare corporală?

Cavitația, endermologia, drenajul limfatic manual și instrumental, radiofrecvența de toate tipurile și multe alte dispozitive presupun aparate de ultimă generație a căror acțiune este susținută de expertiza tehnicienilor și a specialiștilor din aceste domenii.

1.      ENDERMOLOGIE

Este o tehnică de stimulare a țesuturilor corporale care acționează asupra celulitei, relaxării și remodelării, dar și asupra fluxurilor circulatorii. Corpul este mai subțire, iar aspectul pielii este vizibil îmbunătățit, fiind mai elastică și mai tonifiată. Regenerarea celulară provocată reactivează producția naturală de fibre de colagen și elastină. Rezultatele sunt perceptibile încă de la prima ședință: zonele tratate par mai puțin groase, mai puțin umflate, decongestionate.

Această tehnică a fost studiată și concepută în Franța în anii 1980. Aparatul folosit inițial în endermologie s-a numit Cellu M6 și a fost utilizat în scopuri de reabilitare și pentru tratamente de fizioterapie a pielii (cicatrici, arsuri etc.), dar metoda s-a dovedit eficientă și în tratarea pielii și a grăsimii subcutanate, în drenajul limfatic, lipoliza și tonifierea pielii. Este un tratament neinvaziv care respectă în totalitate pielea.

După mai mult de 30 de ani de evoluție și cercetare de la primul prototip „Cellu M6”, au fost generate noi dispozitive cu capacități de performanță mai mari, cum ar fi: LPG Endermologie, CELLU M6® Endermolab, CELLU M6® Integral și CELLU M6® Alliance Medical.

Endermologie LPG este un aparat care acționează la nivelul sistemului limfatic, favorizând reabsorbția excesului de lichide și a toxinelor acumulate în timpul proceselor metabolice, stimulând ușor golirea vaselor limfatice. Endermologie LPG reprezintă un adevărat drenaj limfatic manual de care puteți beneficia pentru remodelare corporală la Abbate (puteți să vă rezervați ședința foarte simplu pe abbate.ro).

2.      DIETA MICROBIOTEI

Înclinația noastră de a lua în greutate depinde de starea de sănătate a intestinului nostru și, prin urmare, de compoziția microbiotei. „Microbiota intestinală” este termenul științific pentru „flora bacteriană” care ne populează intestinele. Aceste microorganisme vă pot afecta sănătatea, alegerile alimentare și, în ceea ce privește greutatea, succesul sau eșecul dietei.

Microbiota joacă un rol-cheie în pierderea în greutate și ne poate apăra de diferite boli (obezitate, diabet de tip II, sindrom metabolic, boli inflamatorii intestinale, diverticule, cancer colorectal, poliartrită reumatoidă, alergii etc.) prin calibrarea și reglarea funcțiilor metabolice și imunitare. Prin schimbări adecvate în alimentație și stilul de viață putem influența menținerea sau recuperarea unui profil sănătos.

3.      EXAMENUL ENDOCRINOLOGIC PENTRU TULBURĂRI METABOLICE

Cele mai citite articole

Este necesar să diagnosticați și să tratați dereglările metabolice ale acelor glande capabile să producă hormoni (tiroida, ovarele, glanda pituitară etc.). Acestea contribuie în mod decisiv la bunăstarea organismului pe parcursul întregii sale existențe și reglează creșterea, dezvoltarea sexuală (pubertatea), reproducerea și funcția sexuală, metabolismul nutritiv, metabolismul osos, tensiunea arterială, sarcina (deoarece placenta este un organ endocrin), lactația, apetitul, echilibrul fluidelor celulare și extracelulare și, prin urmare, greutatea corporală.  Prevenția este abordarea corectă. Între 30 și 40 de ani, un control hormonal este o necesitate și poate schimba în bine calitatea vieții. Bunăstarea psiho-fizică a femeii necesită un cadru endocrinologic în toate etapele dezvoltării sale, de la naștere, prin pubertate și perioada fertilă, până la maturitate, în timpul sarcinii și alăptării și, în cele din urmă, la bătrânețe.

4.      FISIOSFERA

FISIOSPHERE, datorită tehnologiei exclusive patentate D.E.S. Technology, este cea mai avansată tehnologie din mediul medical estetic pentru combaterea non-invazivă a imperfecțiunilor de celulită, adipozitate, laxitate cutanată și se remarcă prin protocoalele sigure și personalizarea maximă.

5.      PROTOCOLUL MODEL UP

 Acesta constă într-o piesă de mână care efectuează un endo-masaj mecanic, cu diferite puteri și frecvențe de stimulare care remodelează, întărește și sculptează fesele. În același timp, piesa de mână emite un flux de câmpuri magnetice pulsatorii care activează microcirculația și promovează reabsorbția excesului de apă și a substanțelor toxice. Lipoliza indusă crește temperatura pielii, îmbunătățind activitatea hormonală cu reducerea volumului celulelor adipoase.

6.      CAVITAȚIA MEDICALĂ

Cavitația medicală este un tratament care generează ultrasunete la frecvențe bine definite, care ating țesutul adipos subcutanat si sunt capabile să provoace variații de presiune și temperatură în lichidul interstițial prezent între adipocite. Energia mecanică și presiunea localizată determină ruperea membranelor celulare ale adipocitelor din jur, ceea ce duce la eliberarea grăsimilor pe care le conțin, fiind apoi prelucrate de ficat și ulterior eliminate, la fel ca în cazul grăsimilor ingerate prin alimentație.

Zonele cel mai frecvent tratate sunt cele cu depozite de grăsime localizată: abdomen, fese, sub fese, coapse și șolduri.

7.      CARBOXITERAPIE

Carboxiterapia se bazează pe principiul infiltrării dioxidului de carbon (CO2) sub piele și care ajută prin faptul că acționează pe mai multe fronturi: în primul rând, crește circulația sanguină și dilată vasele suferinde; în al doilea rând, crește fluxul limfatic, favorizând eliminarea retenției de apă și a efectului pielii cu coajă de portocală.

Efectul biostimulator al carboxiterapiei este foarte eficient pentru sănătatea pielii noastre care devine mai fermă și mai tonifiată.

8.      RADIOFRECVENȚA MEDICALĂ TRIPOLARĂ

Radiofrecvența Maximus, considerată una dintre cele mai recente frontiere ale medicinei estetice, este o metodologie sigură și neinvazivă care permite obținerea de rezultate într-un timp scurt. Constă în transmiterea de energie în țesuturi, care pătrunde în țesutul subcutanat stimulând producția de elastină și colagen, cu efect de strângere, de fermitate.

Fiecare dintre noi are o fizicalitate unică și, prin urmare, nevoi diferite, influențate de mulți factori: genetici, comportamentali, patologici. De aceea, aplicarea aceluiași protocol la fizicități complet diferite nu poate garanta un rezultat satisfăcător pentru toată lumea. În acest caz, avem nevoie de profesioniști care să asculte, să evalueze, să planifice și să ne ghideze pe o cale completă și personalizată. Metodele descrise mai sus ar putea să vă ajute în cel mai scurt timp odată ce ați decis care dintre ele vi se potrivește cel mai bine!

Sursă foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Gecile de damă – vezi cum alegi modelul și culoarea potrivite în sezonul rece!

Articolul Urmator

Ce este terapia individuală și care sunt beneficiile acesteia?

Cele mai populare