Gecile de damă – vezi cum alegi modelul și culoarea potrivite în sezonul rece!

În sezonul rece, unul dintre cele mai potrivite și de nelipsit articol vestimentar din garderoba feminină este reprezentat de gecile de damă. Nu doar pentru că îți oferă confortul și căldura de care ai atât de multă nevoie în sezonul rece, dar și pentru că, dacă le alegi cum trebuie, în funcție de culorile care se află în tendințe și de modelul, respectiv materialul care să îți complimenteze silueta, acestea vor fi cireașa de pe tort a fiecărei ținute pe care o vei purta! Iată, deci, cum alegi modelul și culoarea care ți se potrivesc în sezonul rece pentru gecile de damă!

Culoarea trebuie să fie complementară subtonului pielii

Ce înseamnă asta? Fiecare om poate avea un anumit subton al pielii, care poate să fie unul cald sau unul rece. Persoanele care au un subton cald al pielii au, de obicei, nuanțe mai închise ale pielii și un aspect bronzat. Acestea, de altfel, sunt și persoanele care se bronzează cel mai ușor vara și care mereu arată de parcă abia ce s-au întors din vacanță. Pe femeile care au un subton cald al pielii le vor pune în evidență cel mai bine culori precum verde smarald, roșu, portocaliu, corai, maroniu, bej, mov deschis, galben și, în principiu, culori care au în componența lor galbenul. 

Culorile reci precum albastru, roșu sângeriu, verde pal, gri sau argintiu nu vor face decât să creeze un contrast mult prea puternic dintre subtonul pielii și hainele purtate și vor face să pară că persoana care poartă ținuta în cauză este palidă, ceea ce nu este de dorit. O ținută trebuie să te avantajeze, iar culorile alese joacă un rol foarte important în acest sens, astfel că dacă alegi culorile nepotrivite, nu vei atrage complimentele dorite. 

Tocmai de aceea, în sezonul rece trebuie să acorzi mult mai multă importanță acestui lucru, deoarece o geacă aleasă în mod corect îți poate scoate în evidență ținuta și te poate ajuta să ieși în evidență. Poți opta, deci, pentru culori calde pentru o geacă de damă și poți alege materiale mai pretențioase precum lână, cașmir, piele naturală sau piele întoarsă care să adauge o notă mai elegantă ținutei tale.

În ceea ce le privește pe persoanele care au un subton rece al pielii, acesta se referă, de obicei, la o piele mai albă sau mai palidă, care se bronzează greu. Astfel, femeile care au un astfel de subton al pielii pot opta în sezonul rece pentru culori de geci precum roșu sângeriu, albastru, gri, argintiu sau pot alege paleta de culori pastelate precum roz pal sau roz pudrat, verde pal, bej, violet pal și așa mai departe, în funcție de nuanțele preferate. În ceea ce ține de modelul de geacă ales și de materialele din care aceasta este realizată, dacă faci parte din categoria femeilor cu ten deschis la culoare și vrei să te scoată în evidență geaca aleasă, ai mai multe opțiuni. Dacă preferi un stil mai clasic, casual, poți alege un material precum pielea naturală, iar dacă vrei, în schimb, o geacă mai elegantă, mai rafinată, poți alege materiale precum blana, pielea întoarsă ori lâna sau cașmirul. 

Geaca trebuie să fie aleasă în funcție de ținuta purtată


Prin urmare, dacă vei purta o rochie elegantă pentru un eveniment mai sofisticat, nu vei adăuga o geacă de fâș sau una de schi la acea ținută, căci nu va avea niciodată efectul dorit. Mai mult decât atât, situația este valabilă și din celălalt punct de vedere, și anume atunci când porți o ținută sport, nu adaugi o geacă din blană sau din cașmir la acea ținută. Culorile au și ele anumite reguli atunci când este vorba despre ținute. Ca atare, dacă porți o ținută roșie, nu îi adaugi o geacă verde neon sau invers. 

Dacă nu știi foarte bine cum să combini mai multe culori într-o ținută sau ești adepta ținutelor monocrome sau alcătuite din cel mult două culori, poți alege, pentru siguranță, o geacă de damă în culori neutre precum bej, alb, negru, maroniu sau chiar una într-o culoare albastru închis, dacă vrei să o porți la ținutele pentru birou.

Dacă nu știi de unde poți alege gecile de damă dorite dintre modele diferite, cu o paletă variată de culori care să te pună în evidență și care să se potrivească în mai multe tipuri de ținute, StarShinerS.ro este locul unde trebuie să cauți, datorită varietății de modele și a raportului calitate-preț corect și avantajos pentru orice buget!

Tu ce model de geacă vei alege să porți în acest sezon?

Sursa foto: Pexels.com

Articolul Anterior

5 idei de tinute sport pentru anotimpul rece

Articolul Urmator

Știți care este diferența între slăbire și remodelare corporală?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare