Sfaturi pentru alegerea grădiniţei potrivite celui mic

Înscrierea celui mic la grădiniţă este una dintre cele mai importante etape din viaţa lui, dar şi de foarte mari emoţii pentru părinţi. Grădiniţa este momentul în care copiii fac, pentru prima dată, cunoştinţă cu un alt mediu decât cel familial. Prin urmare este posibil ca aceştia să fie atât emoţionaţi, cât şi temători, deoarece îşi vor schimba rutina lor obişnuită şi vor fi nevoiţi să recunoască o nouă autoritate în viaţa lor.

De aceea este foarte important ca instituţia aleasă pentru copil să fie un mediu în care acesta să se simtă în siguranţă şi protejat, cu atât mai mult cu cât este perioada în care copiii învaţă să comunice şi să interacţioneze cu alte persoane, în care îşi descoperă aptitudini şi capătă curaj pentru a încerca lucruri noi.

Cum această etapă poate determină apariţia anxietăţii pentru cei mici, părinţii trebuie să fie foarte atenţi în ceea ce priveşte alegerea instituţiei de învăţământ şi  pregătirea copilului pentru această etapă. Astfel că există câteva criterii care îi pot ajuta pe adulţi să ia decizia cea mai bună pentru copiii lor:

  1. Lista grădiniţelor din oraş 

Primul pas cu care părinţii trebuie să înceapă este realizarea unei liste cu grădiniţele din oraşul în care locuiesc, iar apoi să le selecteze pe cele la care ar dori să îşi înscrie copilul. Căutarea informaţiilor despre acestea şi compararea acestora pot contribui la conturarea ideii despre cum ar trebui să arate grădiniţa potrivită pentru copilul lor. 

În plus, aceştia pot efectua o vizită la grădiniţele selectate, împreună cu cel mic, pentru a cunoaşte şi a discuta cu directoarea sau educatoarea acesteia. Astfel pot afla mai multe informaţii despre aspectele care îi interesează cel mai mult.

Cele mai citite articole

2. Condiţiile oferite de grădiniţă 

Indiferent că optează pentru o grădiniţă de stat sau o grădiniţă privată în Ploieşti, părinţii vor dori să afle care sunt condiţiile pe care aceasta le pune la dispoziţia copiilor. Atât sălile de clasă şi cea de masă, cât şi spaţiul de joacă, dormitoarele sau sălile de joacă şi atliere, toate sunt la fel de importante pentru părinţii care îşi doresc o grădiniţă modernă, potrivită nevoilor copiilor din ziua de astăzi. 

În plus, şi programul acestora contează foarte mult în deciziile părinţilor, deoarece majoritatea acestora sunt la serviciu până seara, iar o grădiniţă care oferă şi posibilitatea unui program prelungit pentru copii va fi pe placul acestora.

3. Oferta educaţionala 

Există grădiniţe cu un specific anume, că de exemplu o anumită metodă de predare, accent pe limbile străine sau pe latura sportivă, sau grădiniţe care au în program opţionale inedite şi care vor fi de ajutor, în viitor, copiilor – cursuri de informatică, dans, limbi străine. Acestea pot reprezenta o atracţie în plus atât pentru părinţii care ştiu de la bun început cum îşi doresc să fie grădiniţa copilului lor, cât şi pentru cei care sunt mai deschişi la oportunităţile şi ofertele pe care acestea le pregătesc copiilor şi părinţilor de-o potrivă. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Infografic – Importanța lămpilor UV în asigurarea sănătății

Articolul Urmator

Ce spun astrele despre florile tale preferate?

Cele mai populare