Secrete pentru cele mai bune preparate cu pui crocant si fraged

Carnea de pui este extrem de versatila si gustoasa, iar gustul si textura ei pot fi imbunatatite considerabil daca stii cum sa o prepari corect. Tinand cont de cateva secrete vei obtine cele mai bune rezultate atunci cand pregatesti carnea de pui in tigaie, in ulei. Daca vei stii cum se procedeaza corect, vei obtine preparate de pui cu o crusta savuroasa, interiorul fiind delicios si fraged datorita faptului ca puiul a fost gatit in propiul suc

Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte

Este esential ca, inainte de a pune carnea de pui la prajit, sa te asiguri ca uleiul este suficient de incins. Daca puiul este pus in ulei fierbinte, caldura acestuia transforma sucurile puiului in abur, iar carmea se va gati de fapt la acest abur. Totodata, uleiul nu intra in carne, ci doar rumeneste stratul de la suprafata, dandu-i savoarea, textura si aroma pentru care iubim preparate precum pulpe de pui la tigaie, ciocanele in crusta, aripioare picante, etc.

Cele mai citite articole

Cum se comporta carnea de pui cand o prajesti in ulei

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii daca iti place carnea de pui prajita in ulei:

  • Partile centrale ale puiului care au muschii mai lungi, mai grosi si carnea putin mai alba, nu au multe sucuri naturale si se usuca mai repede;
  • Partile superioare ale pulpelor de pui au carnea mai moale, mai inchisa la culoare si sunt mai suculente;
  • Cand prajesti un pui, acesta ar trebui sa fie portionat in bucati de aceeasi dimesiune;
  • Puii intregi se prepara cel mai bine in cuptor si nu prajiti in ulei;
  • Bucatile de piept mai mari se prajesc cel mai bine daca sunt dezosate si curatate de piele;
  • Copanelele sunt mai savuroase daca se prajesc cu os, pielea fiind optionala si putandu-se pastra sau indeparta in functie de preferinte;
  • Bucatile de pui sunt mai bune daca se dau inainte prin pesmet sau fulgi de porumb. Spre deosebire de carnea de vita care ramane suculenta cand este pusa pe foc, carnea de pui isi pierde umiditaea si se ususca. Insa, daca exista un invelis, uleiul va ramane in exterior, in timp ce carnea din interior se gateste in aburul format din sucurile proprii. In acest mod, bucatile de pui prajit nu se ususca si isi pastreaza si aroma.

Doua retete si doua secrete

  • Pulpe superoare de pui, ciocanele sau aripi in aluat – Ai nevoie de un aluat moale, iar secretul consta in a tine inainte bucatile de pui in iaurt acru. Acesta va face carnea de pui mai suculenta, o inmoaie si ii imbogateste gustul. Lasa bucatile de pui in iaurt pentru 30 de minute, ruleaza-le printr-un amestec de pesmet condimentat, pune-le usor in ulei incins si rumesete-le foarte bine pe toate partile. Scoate-le imediat dupe ce s-au rmenit si pune-le pe prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Nu praji mai multe bucati in acelasi timp pentru ca au nevoie de spatiu pentru a se rumeni bine.
  • “Schitzel Oriental” din piep de pui – Pieptul de pui trebuie curatat de oase si piele si taiat in felii subtiri. Bate un ou, adauga lapte si o jumatate de lingurita de mustar. Trece pieptul de pui prin acest ou si apoi printr-un amestec de pesmet si condimente orientale (turmeric, cumina, usturoi granulat, curry, etc). Prajeste bucatile de piept de pui intr-o tigaie cu ulei bine incins si rumeneste-le bine pe ambele parti. Elimina excesul de ulei, scotand bucatile pe un prosop de hartie.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Schimbare temporară de look cu ajutorul extensiilor

Articolul Urmator

Cum alegi cel mai bun cuier pentru hol?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *