O carieră în domeniul videochat-ului este 100% legală – află mai multe de la Studio20

Ai auzit multe păreri despre ce presupune activitatea de videochat, însă opiniile contradictorii te descurajează din a alege o carieră în acest domeniu? Chiar dacă încă este considerat un subiect tabu, trebuie să știi că videochat-ul este un domeniu de activitate complet legal în România încă din 2003! Echipa Studio20 îți dă mai multe detalii în acest sens.

În primul rând, da, anul acesta se împlinesc 20 de ani de la promulgarea legii nr. 196/2003 privind prevenirea și combaterea pornografiei (modificată ulterior prin legea nr. 496/2004 și prin legea nr. 301/2007), prin care s-a reglementat videochat-ul ca domeniu de activitate. Însă faptul că domeniul este reglementat nu înseamnă că orice firmă își desfășoară activitatea în mod legal. 

Trebuie să acorzi atenție anumitor detalii esențiale pentru a te asigura că munca îți este răsplătită într-un mod cinstit și legal. În primul rând, asigură-te că citești contractul de muncă și toate clauzele, iar dacă ai nelămuriri, primești răspunsuri clare atunci când soliciți explicații. Trebuie să pleci acasă cu un exemplar din contract, semnat și ștampilat – dacă nu, renunță din start! Nu în ultimul rând, asigură-te că se respectă termenii privind câștigurile salariale lunare – atât privind salariul de bază, cât și privind comisioanele și bonusurile aplicabile.

Despre Studio20 se poate spune că au fost pionierii în domeniul videochat-ului la nivel național. Începându-și activitatea în urmă cu aproximativ 20 de ani, compania a dezvoltat un business adevărat, cu numeroase sedii deschise atât în țară (6 în București, plus câte unul în Brașov, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Timișoara), cât și în străinătate (Cehia, Ungaria, Columbia, SUA). 

Compania nu ar fi ajuns la acest succes dacă nu își desfășura activitatea respectând toate prevederile legale aplicabile. Astfel, Studio20 se asigură că contractul de muncă și actele adiționale aferente acestuia sunt înregistrate la ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă) și că sunt plătite toate taxele și impozitele către stat. Acest lucru poate fi verificat prin portalul Reges sau aplicația Revisal.

Am menționat și acte adiționale – să ne axăm puțin pe acest aspect. Pentru a asigura o transparență optimă în vederea unei colaborări de încredere, Studio20 propune semnarea unui act adițional lunar în care se detaliază următoarele: suma totală câștigată în valută, cursul valutar al zilei, suma totală în lei, procentul care îi revine modelului, taxele și impozitele virate către stat și suma netă de încasat. Desigur, suma finală netă de va fi transferată în contul bancar direct de către companie.

În concluzie, cadrul legal este asigurat și respectat complet de către Studio20. Iar beneficiile nu se opresc aici! Iată care sunt principalele avantaje ale unei cariere ca model de videochat în cadrul Studio20:

Cele mai citite articole

–  venit minim garantat de 1000$ pentru toate modelele nou angajate în primele 3 luni de la angajare, plus comision de bază de 50%, valabil încă din prima zi de lucru;

– bonusuri de 5% valabile astfel: pentru primele 100 de ore active pe lună (inclusiv streaming mobil și apeluri video); pentru câștiguri de minim 15.000$ pe lună; pentru un comportament online exemplar; pentru colaborare pe termen lung;

– după 3 luni de activitate, posibilitatea de a accesa credite fără dobândă și fără comisioane direct de la Studio20, ratele fiind reținute automat din câștigurile lunare;

– flexibilitate privind programul de lucru (ture în timpul zilei, seara sau noaptea) și locul unde îți desfășori activitatea (la unul din sediile Studio20 sau la tine acasă);

– posibilitatea de a lucra fără a-ți dezvălui identitatea (pe bază de pseudonim) sau fără nuditate (abordare Glamour);

– experiența nu este obligatorie – fiecare model nou angajat va avea o perioadă de training și va participa la o sesiune foto unde va primi indicații suplimentare privind look-ul și comportamentul.

Uită de toate discuțiile și controversele asociate cu videochat-ul! Fă alegerile potrivite pentru tine, fără a ține cont de părerile altora, și te vei bucura de o carieră de succes într-un domeniu reglementat în România! Intră aici pentru a afla mai multe despre angajarea în cadrul Studio20!

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cinci trenduri de wellness în 2023

Articolul Urmator

Impactul tehnologiei asupra industriei fashion

Cele mai populare