Lasă securitatea în muncă pe seama profesioniștilor

Mediile de muncă trebuie să fie locuri sigure și sănătoase care să garanteze sănătatea lucrătorilor.

În anumite locuri de muncă acest lucru este relativ ușor, deoarece, de exemplu, într-un birou puține sunt riscurile pentru sănătate la care vom fi expuși.

Cu toate acestea, în alte locuri de muncă vom fi expuși la o multitudine de riscuri, cum ar fi praful, gazul, zgomotul, riscurile de impact etc.

Pe de altă parte, clienții pun mai mult accent ca niciodată pe lucrul cu niște companii etice și ca să își trateze angajații cu demnitate și respect.

Este esențial să instruiți lucrătorii atunci când se alătură unui loc de muncă care îndeplinește o sarcină specifică, precum și în alegerea echipamentului de protecție și al produselor adecvate pentru prevenirea riscurilor profesionale specifice.

 Riscul de muncă este înțeles ca fiind probabilitatea ca un lucrător să sufere daune legate de muncă, luând în considerare: boli, patologii sau leziuni suferite ca urmare a muncii depuse.

Echipamentele de protecție personală și sistemele de gestionare a sănătății și securității în muncă sunt vitale pentru a preveni posibilele accidente și pentru a promova un mediu de lucru bun.

De ce e bine să se lucreze în siguranță? Atunci când o companie își pune angajații pe locul unu și  se preocupă de instruirea corespunzătoare în materie de siguranță a muncii și păstrare a sănătății se produc mai multe rezultate pozitive.

Productivitatea lucrătorilor sporește, calitatea serviciilor sau produselor realizate se îmbunătățește, reputația corporativă / relațiile publice se amplifică.

Ce este externalizarea protecției muncii?

Externalizarea este îndeplinirea unei activități de către o organizație exterioară sau o persoană fizică autorizată a anumitor funcții pentru o organizație client în baza unui contract de drept civil. Acesta este un concept general, dar în domeniul protecției muncii are niște nuanțe proprii.

Atunci când decide să transfere integral sau parțial responsabilitățile către un coordonator ssm, externalizându-le, angajatorul înțelege clar avantajele acestei metode. În primul rând, este vorba de un câștig financiar. Drept urmare, firma devine mai eficientă, întrucât managementul poate fi direcționat către alte sarcini, se eliberează resursele și  se îmbunătățește siguranța muncii.

Serviciile ssm este recomandabil ca să fie realizate de către specialiștii în domeniu, cu pregătire teoretică aprofundată și multă experiență practică, dată fiind importanța acestor activități, cu o contribuție majoră la succesul business-urilor respective.

În îndeplinirea activităților specifice de protecția muncii este necesară cunoașterea la zi a normelor legislației și respectarea strictă a acestora, concomitent cu aplicare întocmai și a regulamentelor interne în materie.

Relația dintre muncă și sănătate este complexă și cu două fețe: una pozitivă și una negativă. Pe de o parte, prin muncă oamenii obțin o serie de avantaje indispensabile pentru a-și asigura traiul și pentru a crește calitatea vieții. Prin activitatea depusă este posibil să se obțină recunoaștere, satisfacție și fericire, munca fiind un mijloc excelent pentru atingerea obiectivelor personale și sociale și revitalizarea atât a minții, cât și a stării fizice . Cu toate acestea, pe cealaltă parte a monedei găsim riscurile pe care le implică munca sub formă de accidente sau  drept o cauză a unor daune aduse sănătății lucrătorilor, atât fizic, psihic sau emoțional.

Sănătate și securitate în muncă este arta de a evita sau minimiza riscurile profesionale 

Securitatea și sănătatea muncii are ca scop punerea în aplicare a măsurilor necesare pentru a preveni , sau cel puțin să minimizeze riscurile la locul de muncă și de promovare a sănătății în rândul lucrătorilor. Pentru asta trebuie să apelați la cei mai buni profesioniști în domeniu, așa cum sunt cei de la Salmi Consulting!

Articolul Anterior

Camere video de spionaj, la un click distanță de tine!

Articolul Urmator

Top 5 avantaje de care ai parte cand cumperi parfumuri arabesti ieftine

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *