Invitațiile de nuntă – de ce sunt importante?

Invitațiile de nuntă îi anunță pe oaspeți o serie de informații, extrem de importante despre marele eveniment și, în plus, reprezintă dovada vie a faptului că totul este deja stabilit pentru nunta. 

Sunt o mulțime de modele de invitații de nuntă în magazinele fizice, dar și cele online, încât alegerea unuia anume pare fi o adevărată provocare. Cele mai importante aspecte pe care viitorii miri trebuie să le ia în calcul sunt calitatea materialelor din care sunt confecționate, calitatea plicului, eleganța modelului, culorile alese și, nu în ultimul rând, textul.

Ideea de a dărui invitații de nuntă reprezintă parte integrantă a procesului de organizare a nunții, fiind un element care contribuie și la crearea primei impresii pe care invitații o vor avea despre desfășurarea evenimentului.

Cum trăim vremuri moderne, în care vizualul are un impact major asupra oamenilor, atunci când se ia decizia de achiziție a modelului de invitații de nuntă de la Crisia Shop ar trebui să se țină cont de acest element.  

Importanța invitațiilor de nuntă în contextul nunților contemporane

Cele mai citite articole

Invitațiile de nuntă servesc ca o inițiere a invitaților în stilul general al nunții și al recepției. Tema, cromatica și codul vestimentar sunt cele mai întâlnite elemente din conținutul acestora. Coordonarea, organizarea, dar și efortul depus de viitorii miri sunt semnificative. În viziunea mirilor, alegerea unei locații, stabilirea band-ului de muzică, rochia de mireasă și costumul de ginere, dar și planificarea lunii de miere reprezintă sarcini mult mai complexe decât alegerea invitațiilor de nuntă. 

Însă nici acestea nu trebuie alese la voia întâmplării. Dincolo de formalitatea în sine a invitației, acestea reflectă importanța acordată prezenței invitaților la marele eveniment. Astfel, de la maniera de formulare, până la tipare și culoare, toate acestea modelează viziunea în care este organizată nunta.

Spre exemplu, în cazul în care plănuiți o nuntă relaxată pe plajă, alături de familie și câțiva prieteni apropiați, această tematică se va reflecta în invitația de nuntă aleasă. De cealaltă parte, dacă ai în plan o nuntă la care ai în gând să stabilești un dress code, acest element trebuie să apară atât în design-ul invitației, cât și în text.

Ce informații trebuie să apară pe invitațiile de nuntă?

Scopul invitațiilor la nuntă este acela de a împărtăși informații esențiale despre această zi importantă pentru miri. De asemenea, nu ar strica să mai fie incluse și următoarele elemente:

  • Numele fericitului cuplu – în mod tradițional, numele miresei este trecut primul, urmat de cel al mirelui; în cazul în care această regulă nu se respectă, iar mirele este trecut primul, la fel trebuie să se întâmple și în cazul nașilor – prima dată nașul, apoi nașa;
  • Numele părinților – atât părinții mirelui, cât și cei ai miresei se trec pe invitația de nuntă; În privința ordinii nu există o regulă standard, însă familiile tradiționale trec prima dată numele părinților mirelui, în calitate de socrii mari;
  • Numele nașilor de cununie – fiind părinți spirituali, nașii de cununie au au rol esențial în viața de familie a finilor, dar și pe parcursul întregii ceremonii religioase;
  • Data și ora ceremoniei religioase și a recepției – nu există invitație de nuntă fără aceste elemente; 
  • Locația evenimentului – pe lângă data nunții, ora și biserica, nici locul desfășurării recepției nu trebuie să lipsească de pe invitația de nuntă;
  • Dress code-ul – există nunți care au o anumită tematică, deci mirii trebuie să-și informeze oaspeții despre existența unui dress-code.

Cele mai citite articole