Indruma-ti copilul sa desfasoare tot mai multe activitati care-i priesc

Un copil are nevoie de indrumare in a petrece timp calitativ, iar parintii ar trebui sa fie cei ce se ocupa de acest aspect. In urma unui anturaj mai putin bun, cel mic poate fi cu usurinta influențat negativ, luand-o pe o cale gresita. Meseria parintilor este sa-i arata copilului calea cea buna, facand in asa fel incat sa tina cont si de parerea lui. Sirul de activitati pe care il va urma trebuie sa fie atat benefic, cat si placut, fapt pentru care trebuie sa comunicati deschis cu copilul dumneavoastra. In functie de varsta sa, de ceea ce-si doreste, de calitatile lui si de lucrurile care-i fac placere, alegeti impreuna o noua ocupatie. 

Iata ce fel de activitati ii sunt benefice celui mic!

Adu sportul in viata lui!

Conform specialistilor, sunt recomandate minim 30 de minute de sport pe zi. Desi nu acordam destul de multa importanta, sportul este un lucru vital in viata oricarui om, inclusiv a copiilor. Un lucru ce nu reprezinta deloc un secret este faptul ca cei mici au extrem de multa energie de consumat. Odata introdus in rutina, sportul nu face decat sa-i disciplineze, iar de indata ce este prioritizat, in momentul in care devin adulti, nu-l vor mai percepe ca pe o povara, ci dimpotriva. Indiferent daca este sau nu un sport individual, cel mic va deprinde anumite atuuri ce-i vor servi in societate. Pentru inceput, va stii sa respecte reguli, iar in cazul unui sport colectiv va interactiona cu un grup, lucru ce-l va ajuta sa se integreze mult mai rapid si in altele. Sportul este un element important in sanatatea nostra atat fizica, cat si mentala, intrucat intareste muschii, oasele si sistemul imunitar. De asemenea, sportul favorizeaza productia de serotonina, supranumit hormonul fericirii, lucru ce-l face pe cel mic sa fie mai plin de viata. 

Activitati de acasa

Daca esti in cautarea celor mai atragatoare activitati pentru cei mici, poti incerca diferite jocuri care sa-i antreneze gandirea. Unul dintre cele mai renumite este LEGO, datorita faptului ca stimuleaza creativitatea si sporeste nivelul de atentie. In functie de varsta acestuia, pe Altex.ro gasiti atat varianta destinata copiilor ce au implinit un an si jumatate, cat si cea potrivita celor mai inaintati in varsta. Jocuri precum spanzuratoarea si tomapan sporesc promptitudinea celor mici, fiind destinate mai degrabă prescolarilor si invataceilor, intrucat au un grad mai ridicat de dificultate. 

Ofera-i sansa sa invete o limba straina

Cele mai citite articole

O limba straina invatata la momentul potrivit este un castig in adevaratul sens al cuvantului. Desi in programul scolar exista spre exemplu limba engleza, cel mic o poate aprofunda, fiind limba internationala vorbita in majoritatea tarilor. Nu se stie unde-l va duce viitorul si unde va avea nevoie sa stie limba, astfel ca il puteti indruma spre a cunoaste frazele de baza ale mai multor limbi precum franceza, vorbita de asemenea in mai multe tari, germana, o alta limba de interes in aceste vremuri sau ceva mai simplu precum spaniola sau italiana, ce se aseamana izbitor de mult cu limba romana.

Activitatile parcurse de copilul tau sunt foarte importante, intrucat il formeaza ca om, iar pe parcursul anilor facand tot mai multe lucruri, va stii in ce directie sa se indrepte.

Sursa foto – unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Trei jucători care vor face diferența pentru Real Madrid în acest sezon

Articolul Urmator

4 sfaturi pentru o dietă fără gluten

Cele mai populare