De ce sa porti aur? Beneficii incredibile ale acestui material asupra organismului

Oamenii folosesc aurul inca din cele mai vechi timpuri, bijuteriile realizate din acest material fiind extrem de apreciate. Cel mai adesea, fie ca este vorba despre bratari, cercei sau inele de aur, aprecierea oamenilor pentrru ele tine de estetica sau de valoare financiara.

Ceea ce putini stiu este faptul ca bijuteriile din aur pot fi extrem de benefice pentru organism.

Care sunt beneficiile pe care le aduce aurul atunci cand este purtat?

1. Regleaza temperatura corpului. De multe ori, corpul trece prin sesiuni de variatie a temperaturii, generand stari neplacute. Aurul este o solutie populara care ajuta la reglarea temperaturii corpului. Este foarte benefic mai ales in cazul femeilor aflate la menopauza, care sufera de bufeuri.

2. Trateaza durerile. De-a lungul timpului s-a ajuns la concluzia ca aplicarea aurului pe rani sau pe zone dureroase poate ajuta al prevenirea infectiilor si la vindecarea rapida.

3. Ofera o stare de bine. Bijuteriile din aur reusesc sa ofere o energie pozitiva prin relaxarea vaselor de sange si stimularea distributiei oxigenului in celule. Practic, persoanele care poarta aur se simt mai energici si risca mult mai putin sa dezvolte stari de stres.

Cele mai citite articole

4. Ajuta la eliminarea simptomelor artritei. Artrita este o boala neplacuta care da dureri mari la nivelul membrelor. De foarte multa vreme, oamenii au folosit aurul pentru a minimiza intensitatea simptomelor, iar rezultatele au fost foarte bune. Efectele metalului pretios asupra pacientilor cu o astfel de problema au fost studiate in Centrul National pentru Informatii Biotehnologice, unde s-a ajuns la concluzia ca sunt cat se paote de reale.

5. Ajuta la eliminarea stresului. Stresul este una dintre bolile momentului. Traficul, cantitatile uriase de informatii care ajung sa ne inunde creierul, relationarea din ce in ce mai dificila cu cei din jur si rutina zilnica duc adeseori la aparitia acestei probleme. Conform unor studii, persoanele care poarta bijuterii din aur pot face mult mai usor fata stresului, fiind mult mai increzatoare si comunicand mai bine cu cei din jurul lor.

6. Ajuta la mentinerea pielii intr-o stare cat mai buna. Nu de putine ori, aurul este folosit in produse de frumusete si de ingrijire a pielii. Acesta ajuta la pastrarea elasticitatii si intarzie aparitia imbatranirii.

7. Stimuleaza imunitatea. Un alt mare avantaj oferit de bijuteriile din aur este faptul ca ajuta corpul sa creeze anticorpi impotrtiva infectiilor. Practic, persoanele care poarta bijuterii din aur sunt mult mai sanatoase.

Pe langa numeroasele beneficii pe care le are pentru sanatate, aurul are o valoare financiara considerabila, fiind una dintre cele mai bune optiuni atunci cand se doreste o investitie pe termen lung. Daca vrei sa iti pastrezi banii, ferindu-i de inflatie si de alte riscuri, este bine sa ii investesti in bijuterii din aur. Daca sunt bine pastrate acestea isi vor pastra sau chiar isi vor creste valoarea, devenind o veritabila mostenire pentru copii si nepoti.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Coșuri cadou wow pentru orice ocazie – coșuri cadou gourmet de la gourmetGIFT.ro

Articolul Urmator

Sfaturi pentru îngrijirea trandafirilor criogenați

Cele mai populare